Sommarens cykel är beställd!

Ni som lyssnar på podden har säkert hört att jag inte riktigt hade kommit mig för att beställa en passande cykel för enduroäventyren i sommar. Jag skrev ju tidigare om att jag tänker prova en ny tävlingsdisciplin och drömmer om lite mer slaglängd och mer teknisk stigcykling. Vill ha en större utmaning och få utveckla min teknik mer och öva på sådant som jag tycker är lite läskigt. Som jag skrev i inlägget;

Det fina är att jag till sommaren får det bästa av två världar. Pirret av tekniska stigar och utförslöpor, nummerlapp och ett MTB-SM i XCO och många timmar på stig. Jag får leta linjer och öva på sådant som jag tycker är läskigt. Dessutom behöver jag inte ändra min träning så mycket. 

Men behöver jag en cykel till? Jag som redan har en fulldämpad? Ja svarar jag på den frågan. Visserligen tar jag mig fram där jag vill på min superior men den har bara 100 mm i slaglängd och tål inte riktigt den utförscykling som jag tänker köra i sommar. Det behövs lite mer slaglängd och en annan geometri helt enkelt. Det behövs mycket annat som fullfacehjälm, skydd och andra cykelskor. Men det tar jag sedan.

För jag har bestämt mig för vilken cykel det blir och Kim på Egons messade häromdagen att beställningen är lagt och cykeln beräknas komma i början av april. Det blir en Fuji Auric LT. En cykel som jag drömt lite om sedan jag såg att den nya modellen kommit. Jag har sett den i min sociala enduroflöden och jag gillar verkligen färgställningen. Den är rå och frän på något sätt.

Den är inte särskilt lätt men jag tänker att det bara en fördel utför. Uppför behöver jag inte köra fort. Det är en aluminumram, med dropperpost och 27,5 tums däck. Det sistnämnda blir spännande eftersom jag aldrig kört på den däcksstorleken någon gång. Slaglängd i orginalutförande är 160 bak och 170 mm fram. Rejäl tilltaget och mer än vad jag hade tänkt. Jag bollade det lite med Kim på Egons och han tog reda på att det går att modda den och få lite mindre slaglängd om jag vill. Men jag ska testa och se. Jag vill kunna köra stig med den utan att allt stök slätas ut. Även om det är rejält med slaglängd så klättrar den här cykeln bra utan att kännas svampig och seg. Det är roligt att gå tillbaka till Fuji igen. Ett märke jag kört sedan jag började cykla med några undantag. Att jag har tävlat på supriorn beror helt och hållet på att Fuji inte har någon modell som motsvarar den.

Att auricen har bra klätteregenskaperna vet jag av egen erfarenhet. För några år sedan hade Hasse en Fuji auric och var riktigt nöjd med den. En fin lekkompis som han även körde park med. Jag lånade den några gånger och trampade fjäll med det. Det var innan jag gick över till fulldämpat och det var den cykelns förtjänst när jag faktiskt insåg att mer dämpning är både skönare för kroppen och gör cyklingen roligare trots allt.

Jag tänker inte rapa upp en massa specifikationer här. Är ni nyfikna får ni kika själv här.

Men hursom är det både lite skräckblandad förtjusning och massor av förväntansfullt pirr i magen. Jag har ingen aning om vad jag ger mig in på men tror att det kommer att bli en grym sommar. Oavsett hur det kommer at gå, hur många tävlingar jag kommer att köra så vet jag att jag kommer att ha roligt. Och den där drömmen om mer teknisk stigcykling och de äventyr jag drömmer om har jag kommit ett steg närmare.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: