Sommarlistan

Det snurrar en fin sommarlista nu och jag hänger på. Jag har en arbetsvecka kvar innan jag stämplar ut för välbehövlig semester. Än så länge har den sommaren levererat så mycket mer än jag trodde när snön låg meterdjup för ett par månader sedan. Då var det lite svårt att tänka sig att det skulle bli vår och en otroligt varm sommar. I dag är det dock lite mer normalt Jämtlands väder med blåst och lite mindre hetta. Men var är regnet? Det som behövs i hela landet.

Vad ska du göra på din semester?

Jag har inte planerat min semester så noga i år. Det blir 3 av 4 veckor där det spontana ska få styra mest. Första veckan är däremot fullbokad. Jag inleder nämligen semestern med mtb-sm. På onsdagen sprint och på fredagen huvudloppet. Det blir en kickstart och jag är jättenervös men samtidigt roligt.

Semestern kommer att i alla fall att innehålla mycket cykling och mycket stugtid. Jag ska också vara ute på fjället en hel del.

Ska du åka någonstans?

Vi vill åka till Idre, Rörbäcksnäs och Trysil under vår lediga tid. När det blir har vi inte bestämt. Vädret och lusten får helt enkelt styra! Idre har vi varit till vintertid och jag har sett så många fina uppdateringar kring cyklingen där. Lekfull cykling behöver jag nu och lite annan fjällkänsla än hemmavid! Rörbäcksnäs och Trysil har vi varit till och sagt att vi ska återkomma. Galet fin cykling på båda platserna.

Vad vill du verkligen hinna med?

Jag vill vara så mycket jag kan i stugan. Det är inte ofta jag har lång sammanhängande tid där under året även om jag är där mycket.  Det är under jul och sommar som jag stannar mer än en helg. Då har vi ofta mycket inbokat och jag längtar efter de där lite slöa dagarna som bara får gå medan jag bara är. Kanske pysslar lite på tomten, dricker många koppar kaffe på altanen och tar små turer på fjället.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Jag kommer att få kämpa lite med att bara vara. Jag vill gärna ha saker att göra hela tiden och kommer med all säkerhet att cykla mycket. Men jag övar på att bara sitta still.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser kanske inte mest framemot själva semestern. Den är bara en liten del av sommaren som fortfarande är lång. I stället ser jag framemot resten av sommaren. Att få njuta av de ljusa kvällarna och av all fin cykling som väntar. Jag ser framemot augustis lite mörkare kvällar och så småningom den höga klara luften som kommer i början av september.

Vad kan gå fel?

I sommar? Jag vet inte. Blir jag sjuk blir det mindre av det jag vill göra men så är livet.

Vem kommer du vara mest med?

Jag skulle vilja säga min dotter. Men hon har sitt eget liv allt mer vilket är fullt naturligt när barnen blir stora. Dessutom jobbar hon mycket i sommar. Men jag ser till att ta tillvara på de dagar vi får och jag hopps vi får ta några dagsturer upp på topparna runt stugan!

Så svar på frågan blir Hasse och det inte fy skam det heller!

Vad kommer du köpa inför semestern?

Inget speciellt. Jag skulle behöva köpa lite nya vanliga kläder men samtidigt så är jag inte så noga. Det finns saker att ta på mig och köpa sommarkläder när man bor i Jämtland behövs liksom inte. Vanligtvis med undantag för den där varma sommaren är det ingen mening med tunna kläder ett par veckor om året!

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Sov! Vila och ät! Så bara.

Vad kommer du äta?

Alldeles för mycket fil och flingor och så en hel del grillat signerat Hasse. Glass så klart.

Vad kommer du dricka?

Vatten. Jag dricker helst det. Kanske något glas vin i bland och så mycket kaffe.

Vad kommer att göra den här semestern extra bra?

Att den kommer mer lägligt än på många år. Jag kommer att behöva den bortkoppling den ger från jobbet eftersom det väntar en kanske lite turbulent höst i år. Jag behöver få ny energi helt enkelt.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Att den gav den återhämtning som jag behövde och att jag har massor av energi inför hösten. Den som jag gillar allra mest. Framförallt september när fjället byter färg och skogen blir så där härligt murrig hemmavid och jag får tända pannlampan på kvällsturerna. Jag kommer att minnas sommaren som varm och alldeles för torr. För det är lite läskigt hur lite det har regnat och hur varmt det varit. Det är inte som det brukar eller ska.

Kommer också minnas att fina kvällar på stigarna i Spikbodarna och hur roligt det har varit att ta med den stora kameran och fotat Hasse i alla möjliga situationer. Som bilden nedan när vi var lite rädda att sommaren skulle bli sen där i maj och jag hade en deadline och behövde somriga cykelbilder. Så exploderade sommaren utan att passera vår och jag fick de där bilderna jag tänkt!

Sen kommer jag nog minnas allra starkast den fina helg jag hade nere hos Elna i början av juni. För loppet vi körde, för alla fina stigar hon visade och hur fint hon och hennes familj tog emot mig!

Hur ser din sommarlista ut?

Du som läser, hur ser din sommarlista ut? Kan du inte skriva ett inlägg och dela med dig eller lämna en kommentar?

Tack Jessica för att du passade vidare och jag låter listan gå över till Hasse och Malin!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: