• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • #sommarminnen – Vallsjörundan Rörbäcksnäs

#sommarminnen – Vallsjörundan Rörbäcksnäs

En av de allra finaste sommarveckorna vi fick var den när vi packade in cyklarna i bilen efter mtb-SM och upptäckte Idre, Rörbäcksnäs och Trysils utbud av cykling. Vi hade bokat stuga i Sälen och cyklade oss trötta och lyckliga.

Jag hade cykelveckan som en belöning efter SM. När jag slet som mest på banan och kände mig usel och rädd hade jag något att fokusera på. ”Bara jag tar mig runt så kommer jag få njuta av fin cykling sedan”. För jag trodde inte att jag skulle klara av SM-banan. Den som skapade sådana berg- och dalbanekänslor de sista veckorna inför mitt stora mål. Jag vet inte hur många tårar jag fällde ut på Frösön, hur många ilskna tankar och jag ord jag skrek där ute när jag tvekade inför hoppen. Det var en mental krasch varje gång jag försökte. Jag la så mycket press på mig själv och ville ha något som ett plåster på såren efteråt.

Men något hände dagarna innan de två stora tävlingarna och jag hittade ett lugn i kroppen och bestämde mig för att bara göra mitt allra bästa och se och lära. I stället för ett plåster på såren blev cykelveckan i stället ett sätt att fira två fina SM-medaljer när jag hade plockat fram mitt allra bästa när det gällde som mest.

Både jag och Hasse hade längtat tillbaka till Trysil och framförallt Rörbäcksnäs och Idre var något nytt. När vi rullade in på parkeringen i Rörbäcksnäs första dagen av två var det som att besöka en kär gammal vän. Vi var båda trötta i kroppen av mycket cykling och hetsåt chips innan medan vi bytte om. Vi hade cyklat i Idre på förmiddagen och inte hunnit äta så mycket lunch. Men det gjorde inget för vi skulle få cykla och det gjorde vi!

Vi sparade Vallsjörundan till dagen efter. Den som vi båda tyckte så mycket om året innan. Jag tog med mig GoPro:n och filmade delar av den. Trots att parkeringen var full av bilar båda dagarna vi var där blev det aldrig trångt på lederna. Vi prickade in av alla de där riktigt varma dagarna och skogen var torr och knastrig och det gick åt mycket vatten. Vi hade inte bråttom utan bara njöt. Precis som första året vi var där sa vi till varandra på vägen hem att det inte var sista gången vi cyklade där. Vi kommer tillbaka nästa år igen!

Är du nyfiken på Rörbäcksnäs så skrev jag en guide till cyklingen där förra sommaren. Den finns här om du är nyfiken. Har du vägarna förbi norra Dalarna eller letar något nytt ställe att cykla på tycker jag du ska åka dit!

Har ni något fint cykligt sommarminne? Berätta gärna, är så nyfiken!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: