• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • I stället för att cykla utomhus – 45 minuter på trainern
trainern

I stället för att cykla utomhus – 45 minuter på trainern

Jag var min egen superhjälte på den tråkiga trainern i kväll.

I bland är det svårt att ta sig ut oavsett hur mycket man vill. Som i eftermiddags. Vi lämnade ett vintrigt Storhogna och möttes av duggregn i Östersund. Jag hade tänkt att skejta lite i kväll. Någon lugn mil i Spikbodarna. Men skidor i duggregn lockade inte och helt ärligt behövde kroppen få göra något annat än att åka skidor. Jag ville gärna ta ut cykeln, göra en runda på Frösön men blev så trött på eftermiddagen och vid 7-tiden var klockan för mycket. För mycket för att plocka fram vintercykelkläder, slänga pannlamporna på laddning och gå igenom cykeln. 45 minuter ute skulle i praktiken ta någon timme.

I stället för att cykla utomhus bar Hasse ned vår trainermatta från vinden. Jag bokstavligen dammade av både racer och trainer. Bytte till trainerdäcket och monterade fast racern och blev överraskad över att jag fick till kadensmätaren på första försöket.  Bytte om till bibs och finstrumporna. De som ger lite extra kraft när det ska utföras lite mentalt jobbiga saker som att sitta inne på en cykel. Plockade fram tröskelspellistan på Spotify och bestämde mig för att köra ett lugnare pass. Samtidigt rullade Cecilia ut sin träningsmatta och satte i gång med ett tufft styrkepass som skulle vara lika länge som mitt pass.

Jag kunde inte riktigt förstå varför kadensmätaren visade så otroligt höga värden. 169 per varv. Något galet var det. Jag hoppade av, rengjorde ekermagneten i däcket och provade igen. Samma galet höga siffra. Jag klickade bort värdet i displayen och såg bara mina watt och hastighet.

Kom in i ett ganska skönt flyt och lät pulsen ligga runt 70-75% efter uppvärmningen. 20 minuter på runt 210 watt (eller trainerwatt, eftersom watten inte riktigt stämmer alla gånger). Avslutade med en backe på 10 minuter till en låt jag ångrade att jag inte lagt in i mina spinningpass förut. Varvade ned 5 minuter och tänkte att det faktiskt var ganska trevligt ändå. Trevligt att rulla ur benen och inte flämta av ansträngning och köra mig helt slut. Bara skölja igenom en ganska trött kropp. Förbereda benen för måndagsintervallerna i morgon. 45 minuter som gjorde gott i dag.

På tal om kadensmätaren så skrattade Hasse lite gott åt mig. Den hade ju mätt hjulets fart. Kadensmagneten ska sitta på vevarmen. Självklart. Jag får skylla på att jag var lika ringrostig och dammig som trainern.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: