Stigfinnartur över tre fjäll

Dagens finaste parti. sommarleden till Jaktstugan

 
Storhogna, Anders-Olstelet och upp på Varggransfjället. Gårdagens återhämtningsrunda (?) blev en del pusch-bike, blöta cykelskor, fina vyer och energikaka i solen vid Jaktstugan. 

Bästa stället för energikaka är vid jaktstugan där solen tittade fram!

 Ambitionen var inte att köra hårt utan mest lalla omkring och se om jag kunde hitta lite nya stigar. Öva lite teknik på spänger och bland stenar. 

Lång spång med spännande små drops

 
Att det blev lite fler höjdmeter än vad som är brukligt under återhämtningsrundor är en annan femma. Eller kanske miss i planeringen när turen avslutades med klättring upp till Varggranstjärnen. Men sett till medelpuls var det rätt ok, 120 slag i minuten. Vi säger inte så mycket om pulsen uppför. 

Gråväder över Storhogna. Jag är bra på sten, hemligheten? Alll sten som finns här.

 
Det var ett par trötta ben igår men sånt gör inte så mycket när omgivningarna är vackra. Konstigt vore väl om de varit pigga de där benen? 

Hittade jag någon stig då? Jovars. Lite i allafall. Jag trodde att det skulle vara mer lättcyklat från myren efter Fallmoran upp till Jaktstugan via sommarleden. När jag väl kom upp för värsta stenbrötet bredde sig tvåfilig stig ut sig. En bit i alla fall. Från Samevistet till Fallmoran och ned på myren var det just myrblött men det visste jag redan. Utförskörningen från Jaktstugan ned till skalet var extra spännande med en ickefungerande frambroms. 

17 km i snigelfart. 2.13 timmar skvallrar om att det inte var lättcyklat och lite kuperat.

Väskor är bra till mycket.

 
Kaffet smakade gott vid Varggranstjärnen när jag äntligen kommit upp. Att ligga i solen med huvudet på cykelväskan gjorde inte ont. Mer sånt här i höst! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: