Stigfynd att spara på

God kväll. Först vill jag tacka för alla fina kommentarer här och på bloggens facebooksida på det förra inlägget. Ord som värmer och stärker. Tack.

Vi är i stugan så som de flesta helger nu när sommaren och alla tävlingar är över. Det är skönt att landa här i Lillkvista. Det är tyst. Ingen trafik utanför sovrumsfönstret som hemma i stan. Ingen gatulampa som lyser mig i ögonen varje kväll och inga grannar som hörs. Vi ångrar inte en sekund att vi köpte vår stuga.

Så som de flesta helgerna planerar vi inte in något särskilt. Vi tar med cyklarna och i bland löparskorna om vi skulle vilja ut. Gör vi inte det är det inte hela världen. Vi tar sovmorgon och äter frukost länge och lyssnar på P4. Äter middag lite senare än hemma i stan.

I dag vaknade jag inte förens vid halvtio. Välbehövligt. Blev nästan 11 timmars sömn och jag är lite mer människa nu. Efter den långa frukosten åkte vi ned på Skalet för att gå på Logde och Lya-mässan. Alldeles för mycket folk och ljud. Vi hejade på killarna i Fjällmaratonmontern innan vi åkte och ned till Vemdalen för att tanka bilen och bestämde oss sedan för en sen lunch hemma och utforska lite nya stigar uppe på Katrina. Förra året på dagen var det snö här. Även då flydde jag alla intryck och ljud från mässan med ett par kilometers löpning. I dag var det runt 5 plusgrader med regn i luften. Så där höstgrått som det är sent i oktober om inte snön lagt sig.

Jag ville visa Hasse slingan uppe på Katrinatoppen. Den som jag hörde björn i för några veckor sedan och som är så fin på vintern. Var också nyfiken på hur stigen skulle se ut utefter skidspåret förbi Solbacken. Den slingan är nämligen utmärkt som cykelled av Vemdalen alla årstider.

Vi rullade i väg strax efter tre och var ute strax över en timme och sista biten hem gick i mörker. Det skymmer snabbt nu. Blev en fin runda på riktigt fina stigar, en runda utan krav på fart och för en gångs skull låg pulsen lågt. Det är häftigt vilken fin cykling det finns här och så mycket mer att utforska. Jag tycker jag kan området ganska bra men inser att det nog bara en bråkdel jag samlat på mig i cykelväg. Dagens stigfynd läggs i banken till nästa sommar. För jag hoppas innerligt att nästa gång som vi åker ned har det kommit snö!

Det är inte lika färggrannt längre men vackert på sitt lite bleka sätt ändå.

Delar av min favoritslinga vintertid. Den fungerar lika bra med cykel! I dag lite för varmt för vinterjackan. Ge mig minusgrader och snö nu!

Jo föressten det blev en happymorningride i går morse. Jag har väl inget mer att säga att det gick över förväntan. Mest för att stigarna var frusna och det rullade lite lättare än andra tidiga mornar. En annan som inte hade det lika lätt var Hasse. Han bloggade om rundan igår.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: