• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Stigletarrunda – en bättre lördag trots lite bitter eftersmak

Stigletarrunda – en bättre lördag trots lite bitter eftersmak

Vi börjar med det som var roligt i dag. En stigletarrunda i Torvalla med hela familjen. I går när jag körde mina ben trötta för att få bort lite av frustationen i kroppen hittade jag lite ny stig. Stig som jag så gärna ville visa Cecilia och Hasse. Dessvärre började jag hosta rejält i går kväll. Från ingenstans kom den med besked men utan några andra sjukdomssymptom. I morse var jag lika kraxig men tänkte att det ett mycket lugnt rullpass varken skulle göra eller från. Cecilia har väntar lika ivrigt på att få överta min Fuji som jag väntar på min fulldämpade cykel. I dag fick hon ta fujin och jag lånade Hasses fatbike.

Vi rullade ut till Torvalla via några av favoritstigarna och lekte bort en stund i ett större skogsparti. För oss många nya stigsnuttar som går att koppla i hop till något lite längre. Fortfarande är det isigt här och var och Cecilia gick på öronen. En lårkaka men inget brutet. Isfläckar är förädiska och jag är livrädd att det ska gå handleder eller något liknande.

Vi satt en lång stund i solen i skydd för vinden och drack kaffe. Delade på ett paket singoallakex innan vi letade mer stig. Fatbike på torra stigar är inte så dumt även om det är tungt. Vi rullade sedan hem och övade på att ta oss över stockar. En fin lördag och mysigt att få cykla tillsammans hela familjen. Jag ser verkligen framemot sommaren och alla turer jag kommer att få göra med Cecilia.

Den lilla bittra eftersmaken och det som var mindre roligt är det faktum att det börjas läggas ut hinder på stigarna. Hinder för att hindra oss cyklister att ta oss fram. Än så länge – och tur är bara stockar och stenar. Det tar faktiskt emot lite att åka ut och cykla. För känslan att vara i vägen och vara upphov till ilska och irritation. Det är lite hur man än vänder sig har man rumpan bak. På cykelvägen får man arga blickar av gående (som själva går i cykelbanan) när man passerar, på landsvägscykeln är man i vägen för trafiken och nu så även i skogen. Förhoppningsvis blåser det över snart.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: