• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Tänk vad lite frisk luft kan göra för en rastlös kropp

Tänk vad lite frisk luft kan göra för en rastlös kropp

Jag har varit lite hängig sedan i söndagskväll. Vilat extra i två dagar. I dag satt jag på planeringsdagar, verkligen satt en hel dag. Det är inte bra för mina rastlösa kropp. Jag brukar stå och jobba, gå lite fram och tillbaka till skrivaren när jag är på jobbet. Det behövs för att det inte ska krypa i mig efter ett tag. I eftermiddags kröp det av rastlöshet och jag fyllde anteckningspappret med blommor och figurer för att ha något att sysselsätta händerna med.

Jag längtade ut. Att få röra på mig. Andas lite frisk luft och få lite dagsljus. Skyndade mig hem för att byta om och när jag väl kom hem kom den stora tröttheten över mig. Jag passade på att blunda en stund medan Hasse gjorde sig i ordning. Helt plötsligt var det bara för jobbigt att komma ut. Jag ville helst sova. Men av erfarenhet vet jag att bara jag kommer ut känns det bättre. Bättre blev det när vi rullade lite över en timme. Åkte förbi skogsdungen med muminskyltarna för att se om de sitter kvar efter en sommar. Vi snurrade runt, tryckte på lite och jag fick upp puls men hade sega ben. Hasse däremot är fortfarande i grym form och jagade mig på trixiga tighta stigar. Jag har fortfarande ett litet övertag men det är bara en tidsfråga innan han hänger av mig.

När vi rullade hem sa jag till att Hasse att det känns som jag passerat bäst-före i form för den här sommaren. Jag är seg och saknar det där sprättet som är så fint att ha. Den här känslan kommer varje höst efter en sommar av mycket cykling. Kanske sitter fjällmaran och lördagens tävling kvar i kroppen eller så är jag bara trött. Sliten och behöver höståterhämtningen. Det gör inte så mycket att farten inte finns. Nu återstår bara en deltävling i Jämtlandsserien sedan väntar uppbyggndadsträning inför nästa sommar och samtidigt förbereda kroppen för skidor.

Hursom gjorde cykelturen gott och i morgon väntar ytterligare en dag av stillasittande med avbrott för förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika med ett avbrott för ännu ett spirometritest på Hälsocentralen. Ska bli intressant att se om reslutatet blir annorlunda nu jämfört med vårens första test. Så tror jag nog att det blir lite cykling på eftermiddagen!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr

  september 7, 2017 at 13:38

  Jag tycker det låter som att det är dags för traditionsenlig oktobervila, sådan där aktiv återhämtning och alternativträning som cyklistben behöver för att vara taggade för vintersäsong och så smångingom bli sprättiga till nästa år igen. Det har varit kul att följa dig den här säsongen, du har verkat så stark och gjort så många roliga saker!
  Elna – cykellycka, mjölksyra & äventyr recently posted…Fin artikel om samarbeteMy Profile

  Svara
  • Helena

   september 7, 2017 at 17:08

   Jag tror att du har rätt Elna! Jag längtar lite efter den nu. Den kommer att behövas. Få springa lite när suget kommer, rulla fina pannlampepass på kvällarna med kaffepauser och verkligen längta efter att få ta fram skidorna.
   Roligt att höra! Det har jag varit faktiskt, men i år hängde inte självförtroendet med riktigt och tävlingarna blev färre. Sedan kändes det som hela D30 världen hade snäppat upp sig rejält! I stället för tävlingar har jag fyllt cykelbenen med andra roliga saker.

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: