• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Till Brunflo och hem på smala hjul – racepremiär med andra ord!

Till Brunflo och hem på smala hjul – racepremiär med andra ord!


16 mars. Jag försöker komma på om det har varit tidigare racerpreimär någonsin för min del. Tror inte det. Men när vädret tillåter en kvällsrunda är det svårt att låta bli. Säkert kommer vintern att göra ett sista tappert försök med lite aprilsnö så småningom.

Gissa mitt cykelmärke…var det svårt? 😉

Visst kunde jag tagit mtb:n och rullat lite på Frösön men min egen är på lagning och gammelcuben lockade inte lika mycket som att rasta smalhjulingen. Det har ju töat och är så gott som snöfritt runt stan.  Det skulle funka även om det är grus överfallt. Vi rullade i väg mot Brunflo för att få medvind hem. Mycket smart drag. Återkommer till det.

Det är var lite som att cykla första gången på våren som barn. Ni vet när det liksom spritter i kroppen och cykeln känns supersnabb. Så är det varje vår när jag tar fram racern. Det behöver inte gå supersnabbt bara jag får rulla. Kroppen tyckte inte heller att det skulle gå så snabbt. De många timmarna på skidor i helgen sitter kvar.

Tjocka vantar behövs ännu. 
Stans snyggaste rö…rulle. 

Till Brunflo var det torrt och fint. Jag var lite orolig över att det skulle hinna bli mörkt innan vi var hemma. Skulle få annat att oroa mig för. För till Brunflo var det bra. Sedan blev det lite halt om man säger så. Vi dundrade ned mot korsningen mot Solberg och jag hinner bromsa innan jag upptäcker att det är ren isgata. Lite väl spännande med andra ord. Vi vände hem.

Inget för smala hjul utan dubb. Det är ju trots allt bara mars. 
Foto Hasse

Det blev i alla fall 3 mil. I cykelbyxor och benvärmare, igen. Den här vintern och våren liknar inget annat. Jag sa ju i förra veckan att jag är på gång. Det är jag. Jäklars så kul det var i kväll.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • bjornwestergren

  mars 17, 2015 at 07:16

  Hehe, känner igen det där med att det spritter i kroppen när man får ta ut smalhjulen första gången på våren, dock kändes det inte som det gick skitfort på min premiär och sen började det göra ont i kroppen och då gick det om möjligt ännu långsammare 🙂

  Svara
  • admin

   mars 17, 2015 at 15:37

   Och det är ju det fina med premiärer, det behöver inte gå fort! Det får gå hur långsamt som helst även om huvudet tror att det ska gå precis lika fort som på hösten..åtminstonde mitt huvud 😉

   Svara
  • admin

   mars 17, 2015 at 15:38

   Saker man får ta..som inte gör ett skvatt egentligen. Fast jag frös konstigt nog inte, Hasse däremot. Berodde väl kanske mest på att jag låg på rulle och inte fick nån vind..hehe

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: