• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Tillbaka på banan med en lugn Happymorningride
tillbaka

Tillbaka på banan med en lugn Happymorningride

tillbaka

Jag abonerande på kvastpostionen i nyfikengruppen i morse.

Äntligen kan jag rapportera lite träning i den här bloggen igen. Jag vilade en extra dag i går även om det kröp lite i benen av raslöshet och träningssug. Kände efter ordentligt i morse och bestämde att det skulle fungera att cykla att  lungt. Bara rulla ur benen lite och inte gå upp i nämnvärt i puls. Jag har för lätt att hasta i väg för tidigt och då kommer bakslaget som ett brev på posten. Nu när Nordenskiöldsloppet ska genomföras vore det dumt att riskera missad träning på grund av sjukdom. Jag behöver alla timmar jag kan få inför det.

Jag tog en extra väst i morse, tempen låg på 10 minus och långsam cykling skulle inte göra att jag blev särskilt varm. Cecilila som är ett element oavsett temperatur ute klarade sig gott med en tunn vindväst utanpå sina skidkläder. Vi rullade ”nyfikenrundan” den lugna av våra två grupper. Strax innan Lillsjön fick Cecilia ekerbrott bak och med hjälp av en hårsnodd kunde Hasse fixera den skadade ekern med en annan och hon rulla rundan klart. Ett perfekt cykel-hacks. Jag rullade enligt plan längst bak i vår ganska stora klunga och bara njöt av att få röra på mig lite. Runt 50 minuters lågintensiv träning på morgonen med 114 slag/minut i snitt satt med andra ord extra fint i dag. Frukosten lika god som alltid på fredagsmorgonen. Det var föressten 23.e upplagan av Happymorningride, helt otroligt vilket gensvar det har fått och att så många kommer. I dag infann sig lite av vårkänslorna också när det började ljusna under slutet av turen.

Nu känns kroppen helt okej. Inget mer än vanlig trötthet efter tidig morgoncykling och jag tror jag kan fullfölja min plan att köra ett längre stakpass i morgon. Vargenspåret är platt och perfekt för att staka runt 4 timmar. Hederlig pannbensträning. En väska med varm sportdryck får stå vid sidan om vara något jag kan längta lite efter.

Cecilia ger sig inte, hon har bestämt sig för att komma i cykelform inför Spanienresan i april.

Cecilia ger sig inte, hon har bestämt sig för att komma i cykelform inför Spanienresan i april.

Jag hoppas vädret blir lika fint som förra helgen. Då tänker jag packa ryggsäcken med kaffe och mackor och ta eftermiddagsfikat på fjället. En promenad i skoterspåren där uppe i tystnaden är vad jag behöver. Förvisso är det sportlovsveckor så helt ensam lär jag ju inte bli.

Ha en fin fredag och föressten måste jag bara få säga att jag blir jätteglad när ni kommenterar så mycket som ni gör nu ! Fortsätt så, det är så roligt att få  sevilka som läser det jag skriver och vad tycker om det!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: