• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Tisdagsintervaller och en tröskelspellista

Tisdagsintervaller och en tröskelspellista

Vissa gånger är det extra skönt att köra ett intervallpass. Som i dag. Efter en hel dag stillasittandes på utbildning. Om Socialtjänstlag och myndighetsutövning som ska synka med verkställare och utförare. Om ansvar och våra olika roller. Intressant men oerhört jobbigt för huvudet och de rastlösa benen som behöver sträcka på sig regelbundet. Och ljudnivån på fikapauserna som i dag var jobbigare än vanligt.

Efter middag tillsammans med dottern och hennes nya pojkvän (där vi insåg att de födda 2000 numer har storlek 46 i skor, galet. Nyss hade nollnollorna små fötter) gick vi över på Fristilen och tog i tu med måndagsintervallerna som blev tisdagsintervaller. Det var Hasses tur att välja intervallform. Mitt öde i hans händer och det blev en tröskelstege som förra gången.

Jag hade svårt att få upp pulsen i rätt zon i de första intervallerna på 2 och 4 minuter. Under den 6 minuter långa intervallen därefter stabiliserades pulsen för att sedan åka och upp och ned i 8 minutersintervallen medan benen började stummna. Sedan en mental kamp när stegen vände tillbaka.  Med andra ord var det inte lika fin känsla som sist men jag genomförde det. Klappade mig själv lite extra på axeln efteråt. Jag gav inte upp.

Musiken är viktig för mig. Jag måste ha något som hjälper mig igenom intervallerna, gärna något med driv i. Musik som jag kan analysera under tiden, dela upp i olika instrument och hitta saker som jag inte hört förut. Armin van Buren är sådan artist som har allt detta. Den bästa låten för tröskelträning är Intense. 8 minuter lång med massor av variation om man lyssnar riktigt noga. Den finns med i min spellista för tröskelpass. Kanske hittar du något som du kan få tiden att gå med. Den första låten i spellistan använder jag som uppvärmning och den andra låten är återhämtningslåt. Den ger mig gåshud och jag ler lite fånigt när jag hör den. Den var nämligen låten som bland annat spelades i starten på Vemdalen Fjällmaraton!

Vill du ha mer spellistor att träna till finns det ett par på min Spotify som är offentliga. Jag finns under helenaenqvist  Det finns bland annat spinningbackar och en del av mina gamla spinningpass. 

 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

%d bloggare gillar detta: