Titta hon cyklar…i benvärmare!

Tjejen där bak hon är bra hon. Väldigt bra. Tack vare henne kom jag äntligen ut. Jag gillar ju att cykla. Tycker jättemycket om det. Men glömmer liksom bort det så fort snön kommer och jag känner efter för mycket. Det är kallt, det är bökigt med vinterdäck, tjocka kläder och massor av andra fåniga bortförklaringar.

Så tjejen där bak fick ut mig på vårpremiär. 12 mars skriver jag in i kalendern som rekord i att cykla i enbart cykelbyxor (liten hemlis…gundekallingar..innanför…) och benvärmare. Det har aldrig hänt förut.

Dessutom har jag sportat de fina och mycket synliga benvärmarna som jag vann från SOJA cycling i höstas. Grabbarna där tyckte att jag kunde posta någon bild på instagram när jag använde dem. Alltså samvetet har väl varit lite dåligt. De tänkte väl att jag inte gillade benvärmarna. Men det gjorde jag. Varma och gosiga om än lite långa för mina korta ben. Men vad tusan det går alltid att korva till dem lite nedtill.

Känner ni igen hojen? Jag gjorde vårpremiär på mina gamla trogna arbetshäst. Gammelcuben. Aluhästen. Den där som tog mig till en andraplats i långloppscupen 2012. Helt obegripligt att jag kunde cykla så snabbt på den. Den väger ton. Verkligen ton jag lovar. Jag satt väldigt upprätt, lite som att cykla damtralla. Men det funkar fint. Går bra att hoppa, cykla lite bakhjulet och ta många trappor ned för Stortorget.

Den här damen var som en ko på grönbete. Sprättig och vårrusig. Hon har längtat i massor. Det bådar gott det inför Spanien och kommande cykelsommar. Extra glada och rusiga blev vi av lite stig på Frösösidan. Mest is i dag men lite är gott nog.

Ska vi säga att jag är på gång nu? Jag tycker det. 
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: