torvallatrampen

Helena vs Hasse – Torvallatrampen

torvallatrampen

Vem är snabbast av oss? Fightmode…

I bland leker vi cykeltävling Hasse och jag. Det är ett riktigt bra sätt att få stenhårkd träning under tävlingslikande förhållanden. Vi har till exempel kört race runt Frösön och där vann Hasse med 50 meter.

I kväll var det dags igen för race mot varandra. Vi såg ut en slinga i går med start från Eriksbergsvägen upp till Ösk och vidare mot Spikbodarna och Torvalla. En slinga med startbacke i långsloppsanda, tekniska stigar, sega slakmotor på skidspår, en hel del cykelbanor och en del grusvägspartier och lättare stigar. Ett minilånglopp helt enkelt. Torvallatrampen döpte Hasse det till.

Jag har varit nervös och uppspelt i dag. Längtat att få sluta jobbet och åka hem, äta middag och sedan tävla. Så där som jag blir inför riktiga tävlingar. Jag var osäker hur benen skulle bete sig efter gårdagen när jag tog hand om snabba gruppen på Egonsträningen. Fanns det krut kvar?

Jag tog ledningen och höll den ett par kilometer innan Hasse drog förbi i alldeles för hög fart innan långa backen upp till Spikbodarna. På stigen Fångstgroparna tog jag in rejält och var nästan i kapp när Hasse åkte fel, vände och åkte fel igen och försvann. Jag blev skitarg, hög på tävlingsadrenalin spurtade jag ut på travvägen, ringde femtioelva gånger, skickade ett sms och spelade in ett litet bittert röstbrevlådemeddelande innan han dök upp. Vi rullade tillaka till starten av stigen och startade om. Jag låg bakom och gick om i en lerpöl och höll lucka.

Efter stigen Rotavdraget blev jag osäker om han åkt fel igen. Jag väntade en stund innan jag rullade ned mot Odensala i lugnt tempo. När jag såg att han var på rätt väg satte jag fart igen.

Efter stigen a tribute to Torvalla kickers kraschade jag mot en träd, slog mig i ryggen och förstörde handsken. Hasse hjälpte till att få kedjan på plats innan vi rullade upp till starten av stigen igen och startade om. Sedan blev det en stenhård kamp tillbaka till stan. Jag med några meters försprång och stressnivåer långt över det hälsosamma för Hasse är ruskigt stark på platten. Han kom om på grusvägen mot Minnesgärde och jag fick ny energi och lyckades gå om och ta täten på stigen. Jag höll ändå in till mål och kammade hem dagens race med några sekunder!

Som jag konstaterat förut är vi väldigt jämna. Jag är snabbare på stig och lite längre uppförsbackar medan han tar in och kör fortare på platten och korta backar. Benen då? Jo men de levererade 6 nya QOM och i övrigt fina tider. Ganska bra med tanke på att jag tidigare kört lite lugnare mellan segmenten och i dag gick på max nästan hela tiden.

Som sagt ett grymt bra träningspass och visst tusan är jag lite starkare än i fjol även på hög intensitet under längre tid. Med uppvärmning och rull hem landade turen på 27.5 km och 1 timme och 26 minuter. Det kanske skulle vara lite roligt att köra Mörksuggan ändå. Se om jag kan kapa några minuter på fjolårets tid. Vi får se!

Sliten herre. Stark sliten herre.

Hej och hå vad jobbigt det kan vara att cykla i bland.

Nu ska jag ta en dusch, krypa i säng och få mig själv att tro att det kommer vara ett par pigga ben i morgon vid 6-tiden då det är Happymorningride. En sådan i helt nya cykelkläder. Cykelkläder som är de snyggaste som finns i garderoben. Ni får se i morgon!

img_3989

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: