Tre getingstick men cyklingen var fin

 

Har jag sagt atr jag bor fint?

Gårdagskvällens cykling blev av det lite mer av det spännande slaget. Började med höja sadeln 5 cm (!?) och fick plötsligt tillbaka mitt gamla tryck i benen och kunde kapa två minuter på en lång tekniskt slakmota upp för Frösöberget. Synd att jag inte hade sinnesnärvaro att höja sadeln mellan Sälen och Mora.

Sedan höll jag på att stå på näsan i downhillbanan i Ladängen när jag helt plötsligt fick för mig att jag skulle bromsa mig ned.

Fast värst var ändå när jag når skidleken och känner hur något sticker till i sportbehån. Jag får panik. Jag avskyr insekter. Tvärnitar på parkeringen och får panik när jag känner hur något stort kryper runt och sticker igen. Blir paralyserad. Två damer på parkeringen tycker jag ska slita av mig kläderna och jag känner hur något liksom tar sig allt längre under cykelbyxorna fram. Ber damerna hjälpa mig och de försöker hitta krypet i min sportbehå. Får till slut av mig cykeltröjan och kan inte hitta djuret. Ser att det är ett getingstick. Kommer till sans efter en stund och ursäktar mig lite. Damerna skrattar och säger att det kan hända mycket på en parkeringsplats.

Jag rullar vidare med en brännande smärta under brösten. In i elljusspåret för att runda Ändsjön och ta älgstigen hem. Kommer väl en kilometer eller så när jag känner hur jag blir stucken en tredje gång. Nu på sidan. Vill bara gråta och får av mig kläderna och står halvnaken i skogen. Den lilla jäkeln hade blivit kvar.

Bestämmer mig för att ta mig hem den snabbaste vägen och funderar hur känslig jag är för getingstick. Det gör nämligen rätt ont och jag minns att jag fick en allergisk reaktion av stick i högstadiet.

Hemma får Hasse hjälpa mig av med kläderna utifall den är kvar. Det ramlar inte ur något och jag andas ut.

Men vädret var fint och jag pustade tre stravasegment trots en lite trött känsla i kroppen. Dessutom klarade jag av att cykla uppför trappor som jag trott jag inte skulle. Alltid något.

Nu laddar jag för GP-lopp till kvällen. Spännande. Anar att det blir lite som i höstas när jag roade mig med att rycka på egen hand. Men det är riktigt bra träning det där.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: