• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Ur led är tiden- stigcykling i 7 plusgrader

Ur led är tiden- stigcykling i 7 plusgrader

Det är ingen mening att klaga eller gnälla. Vädret rår jag inte på. Men vad i…det är 20 december och 7 grader varmt ute. Sommarvarmt nästan. Vi fick ingen sommar så vinter hade väl varit rättvist. Inte spöregn. 

Jag försöker att inte stressa över det faktum att jag inte åkt många mil skidor och att det snart är öppet spår. Ser det i stället som en stor möjlighet att fila på stigcyklingstekniken och slippa nöta trainer. Men det är lite märkligt. Att stigcykla 20 december i skog som liknar vårskog. Att frysa på grund av handskarna är dygnsura av regn och inte minusgrader. Men cykla är roligt och Frösöns stigar blir nya spännande stigar med ett lager tjock is. Det känns tryggare att sitta på cykeln än att kliva av.

Idag blev det samma runda som tidigare i veckan. 22 km på mestadels stig på favoritleksplatsen Frösön. Från dagsljus till pannlampa. I tisdags var det lite mer snö som gjorde det mindre halkigt. Precis som i tisdags blev det ett kaffestopp vid vindskyddet vid Frösö kyrka. Efter det hade jag ingen känsel i fingrarna. Jag ska komma i håg at ta med extra handskar nästa gång.

Om det inte hade varit för stelfrusna blöta händer hade jag kunnat trampa nån timme till. Känns som jag helt plötsligt har massor av energi. Den senaste tidens urlakade känsla är borta. Skönt. Det finns hopp även för mig. Nu tänker jag avsluta kvällen med ett pass i SkiErgen, så nära det går att komma skidor just nu. Sedan ska jag passa på att ta 20 minuter i massagefotöljen på Fristilen. Känner att ben och rygg är lite ömma efter gårdagens marklyft.

Lite isigt på andra stigen från Hjälmtorpet. Första stigen är bortsprängd till förmån för nya hus. Ogilla på det. Foto: Hasse

IMG_7813

Ungefär som sen vår, precis när det går att cykla stig efter vintern. Men det är ju för tusan december.

IMG_7812

Här liknar det lite mer oktober. Eller tidig vår. Jimmy ser snabb ut i alla fall.

IMG_7814

I stället för glasögon och skidmössa blir det hjälm och reflexväst och flossad cykeltröja.

Äh det vänder snart. Jag ska inte gnälla något mer. Jag får ju göra det som jag tycker är allra roligast. Cykla. I massor. Mest hela tiden och bloggen handlar om  cykel och inte skidor som den gör vintertid. Det var en trevlig fjärde advent med kaffe och pepparkakor i ett vindskydd, skratt och teknikträning på stig. Det är inte fy skam!

Nu hugger vi tag i sista veckan före jul. Jag jobbar tre dagar och håller tummarna att det blir lugna tre dagar. Sedan åker vi till stugan och firar jul. 4 lediga dagar det är välkommet.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

  • Helena

   december 20, 2015 at 21:45

   Då tycker jag du ska göra det någongång! Jag längtar också efter att kunna skriva lite snöinlägg 😉 Som det känns så är det så långt bort just nu. Förra julen hade jag mina finskidor och spåren var kanon i Storhogna. Det ser inte lika ut nu 🙁

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: