Var tog december vägen?

Det är lite vemodigt att december snart är över. Dagarna fram jul till går så oerhört snabbt. Dagarna efter innan det nya året lite långsammare och känns som efterlängtade.I år väntar jag på den 27:e december. Gipsskenan ska tas bort då. Livet kan återgå till det lite mer normala. Det kanske är just för gipsskenan, oturen att ramla och hösten av rehabilitering som gjort att tiden bara runnit i väg. Till och med mörka november passerade snabbt. Jag har spenderat den mesta tiden hemma i stan. Mestadels inomhus i den tid när jag mår som allra bäst av att vara utomhus.

Jag har inte kunnat cykla ute på en månad. Det har känts trist. Inte kunnat köra med pannlampa sena vardagskvällar eller tagit tillvara på de korta ljusa helgdagarna. Har inte fångat det sköra decemberljuset på bild från skidspår på Storhogna. Jag har inte cyklat in fredagsmornarna eller tagit lunchpromenader. Inte fångar soluppgångar eller solnedgångar. Bara låtit månaden passera. Tillbringat mycket tid på gymmet. I dova lokaler. Tillbringat timmar framflr Zwift i distanstempo för att inte tappa för mycket av cykelformen.

Jag såg framemot december. Hade lite planer och längtade efter ledigheten efter jul. Den som nu efter ytterligare två veckors sjukskrivning känns nästan onödig. Fast ändå inte. Jag ska tillbringa mycket tid i stugan efter jul. Ta igen missad tid och önskar innerligt att jag kanske kan komma i gång att åka skidor. Om inte annat kommer det inte längre vara ett projekt att ta sig ut, hitta någon vante och jacka som passar en otymplig gipsad hand.

Och jäklar vad jag ska cykla fatbike efter den 27 december och jäklar vad jag ska börja ta i på trainern igen när jag inte behöver svettas i ett plastgips.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: