Vardagslyx på mitt sätt en fredag

Jag har årsarbetstid i mitt jobb. Det vill säga att jag ska göra ett antal timmar under året. Jobbar jag övertid får jag inte ut det i pengar utan i tid på flexkontot. Det passar mig riktigt bra. För jag värdesätter ledig tid mer än några kronor extra varje månad. Det är ledig tid som jag kan ta när arbetet tillåter. För att gå lite tidigare på dagen för att nyttja dagsljus till träningen. Eller komma lite senare en morgon om jag behöver sova lite längre. Och som i dag. Ta en flexledig dag. Nu när jag är själv på veckorna kommer jag i väg lite tidigare till jobbet och har inte alltid lika bråttom hem utan har effektivt fyllt på kontot av ledig tid ett tag nu. Så pass att jag la in två lediga fredagar.

Den första av två lediga fredagar blev i dag. För att Hasse kom hem i natt för att vara i stan i tre dagar. Så länge har vi inte haft ledig tid tillsammans sedan han började jobba i Storhogna. Det blev sovmorgon och lång frukost i soffan innan vi tog våra fatbikes ut till Frösön och Valland. Den där lilla skogsdungen i Valla som Hans med flera skottar och preparerar stigarna. Valland som Hasse inte cyklat i ännu, inte vintertid. Sommartid rullar vi stigarna där ofta.

Vi snurrade runt på den lilla ytan som inte blir tråkig. På otroligt fina och hårda stigar. Sådana där som inbjuder till fart trots tung fatbike. Som är lagom hårda för att det ska greppa bra utför och inte slira uppför. Gårdagens mildväder och nattkylan hade gjort guldföre helt enkelt.

Jag hade trötta träningsvärksömma ben men ändå lite vårsprätt i dom. Så där så det känns att formen börjar komma krypande. Jag testade en stig för att se om det fanns fart i dem och det gjorde det trots låg puls. Bortsett från ett ryck tog vi det lugnt. Bara rullade och fick frisk luft.

Två timmar senare var vi hemma. Fikade i soffan och vilade en stund. Vardagslyx på mitt och Hasses sätt helt enkelt. Svårare än så här behöver det inte vara och ett fint sätt att spendera en ledg dag!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: