• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vårsprättiga ben fick avsluta helgen

Vårsprättiga ben fick avsluta helgen

Jag har haft en återhämtningsvecka. En vecka med lugn träning. Träning som bara varit för att komma ut och låta en rastlös kropp röra på sig lite lagom. För att samla energi och motivation att gå i en lite tuffare träningsvecka och efter planen igen. Regelbundna återhämtningsveckor har jag inte haft på det här sättet förut. Då har jag kört på lite för hårt pulsmässigt. Nu känns det som de gör gott. Dessutom känns det som jag har blivit lite starkare. Något som kan vara svårt att känna när jag sitter inne i ett vardagsrum med en datorskärm framför mig och kämpar med att få ut så många watt som möjligt ur benen. Jag har haft på känn att uthålligheten är bättre nu än förra våren, har haft på känn att benen blivit lite starkare.

I dag var de så där vårsprättiga. Känslan av de vaknat på riktigt och det samtidigt går både mot ljusare och varmare tider. När kroppen vill köra stig och ta kurvor på ett snyggt sätt. När man vill pusta ut lite efter ett parti och ändå känna att pulsen inte är skyhög och farten finns där. Nu var inte kurvtagningen den bästa med fatbiken men farten fanns där. Trots att jag missat att äta något sedan frukosten på grund av lite missöden med glömda nycklar i stugan orkade jag ändå. Det allra roligaste var sällskapet. Att få köra en eftermiddag med cykelvänner som gärna gjorde mig sällskap när jag frågade om det i Happyrgruppen. Få köra Muminstigarna* på snö och få galet bra förhållanden i Lillsjön. Så där snabba stigar som sätter käppar i hjulen för att kunna vara i närheten av samma tider när snön tinar bort. Jaga Tackmans rygg, ha Johan, Hans och Markus på hjul och försöka att köra så bra som möjligt. Riktigt riktigt roligt. Cykel är roligare tillsammans, så är det bara och efter en vinter av mycket ensamcykling i vardagsrummet är det som sagt att skönt att komma ut!

Så vårspärttiga ben fick avsluta helgen och gav energi till veckan som kommer. Det blir en bra vecka det här. Det är jag säker på!

*Kommer ni håg hypen för två år sedan? När stigar i Torvalla fick muminnamn och alla var där och körde? Här skrev jag om bakgrunden till dem!

Omslagsbilden har Johan Eliasson tagit. Lagom trötta i eftermiddagsljuset.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: