• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Velo – nya cykelkollektionen från Craft

Velo – nya cykelkollektionen från Craft

craft

Delar av den snygga herrkollektionen. Foto: Craft

I bland landar det trevliga pressmeddelanden i inkorgen. Extra trevligt är cykliga sådana som i dag om Crafts nya kollektion Velo. Däribland en ny bib för tjejer och en snygg design för herrarna.

I meddelandet står bland annat:

Med Velo utökar Craft sitt sortiment av cykelplagg till alla som cyklar; oavsett nivå eller målsättning. Kollektionen Velo är framtagen för de som insett tjusningen med cykling men som också delar stora delar av sin träning med andra sporter.
Velo finns för herr och dam men bland plaggen som sticker ut lite särskilt är Velo bib shorts för dam, med en helt ny bibkonstruktion fram.
– Vi ville göra en bib shorts som verkligen passar den kvinnliga kroppen, säger Malin Caron, designchef på Craft Sportswear. Genom att anpassa hängslena framtill på cykelbyxan att gå mellan brösten passar Velo bib shorts kvinnor med lite större byst.
– Många tjejer som har cykelbyxor med en vanlig bib-konstruktion får känsaln av att hängslena åker för långt åt sidorna. Att istället ha den i mellan brösten gör att den sitter bättre på plats, menar Malin Caron.
Velo bib shorts finns även för män i klassisk design, samt som knickers (utan hängslen) och shorts (utan pad) för både män och kvinnor.

craft

1904046_9042_Velo _Bib_Shorts_F

1903981_9403_Velo_Jersey_F

Jag tycker att det är jätteroligt att det utvecklas mer damspecifika cykelbyxor och det finns storlekar som är lite större. I det här fallet upp till XXL. För det finns efterfrågan på det. Får många gånger frågor om var man ska hitta större storlekar utan att behöva köpa herrbyxor. Stor tumme upp Craft för det! Lika stor tumme för att göra en kollektion som inte behöver kosta så mycket. Priserna ligger runt 700-850 kr vilket är billigare jämfört med deras andra kollektioner.

Se hela kollektionen på www.craftsportswear.com

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

12 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: