• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Veckans bästa pass – jaga Hasse på Farfarsleden

Veckans bästa pass – jaga Hasse på Farfarsleden

I går tränade vi teknisk cykling på Lugnet och i Stångtjärn i Falun. Jobbigt för benen och kroppen men med många stopp för att leta linjer. I dag däremot blev det ren och skär hårdkörning. För att hitta fart i kroppen och verkligen låta både ben och hjärta jobba.

Vi brukar köra våra egna träningstävlingar mot varandra jag och Hasse. Ett riktigt bra sätt att verkligen ge allt och inte vika ned sig när det svider i benen. Eftersom vi är ganska jämna passar det bra att göra det tillsammans. Spåren runt IK-Jarl är bra. De liknar långloppen med stigpartier som avlöses av grusvägar även om stigarna är enklare. Men å andra sidan är det skönt i bland att bara fokusera på fart och att få med sig fart i kurvor och tighta svängar.

Hasse som föredrar att bli jagad fick en minuts försprång innan jag satte fart efter honom. Jag hade som mål att kunna skymta honom mot slutet eftersom jag brukar ta in när vi närmar oss mål. Den här gången såg jag honom inte utan förstod att han hade riktigt fina ben. Han hade skymtat min hjälm på ett hygge mot slutet däremot.

Jag höll bra tryck hela vägen men hade inte den där riktigt fina känslan i benen. Kunde ligga på hög puls utan att dra på mig för mycket mjölksyra och körde riktigt fint på stigpartierna. Däremot tappade jag lite kraft uppför på grusväg. Men ge mig tänkte jag inte göra utan pressade så mycket det bara gick. Jag blev så uppe i vår lilla tävling att jag faktiskt tittade bakåt för att se om jag hade nån som jagade. Tävlingsmode på riktigt!

Vi hämtade andan efteråt och Hasse konstaterade att han haft sin bästa dag. Jag kände mig nöjd med veckans bästa pass. När vi laddade upp passet till Strava vann hasse med sina 39,56 mot mina 40,45 minuter på 15 km. Inte mycket skillnad och men fortfarande är Hasse snabbast på kortare sträckor. Nu är kroppen nöjd!

Testa det här! Det är superkul att tävla mot någon och det blir nästan som på riktigt. 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: