• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vi trotsade kylan och tog en promenad på cykeln

Vi trotsade kylan och tog en promenad på cykeln

I fredags kom den riktiga vinterkylan till stan. Eftersom sjön inte hunnit lägga sig på hela Storsjön är det dimmig nere vid sjökanten. I går var det dessutom så fuktigt att min fatbike hade en hinna av is på sig. Men kylan och dimman gör världen riktigt fin. 

Vi tränade egentligen inte i går. Det var mer i promenadtempo fram och tillbaka på en stig. Lördagar har varit distansdagar under hösten men även om jag cyklar när det är kallt så skulle det inte varken vara roligt eller skönt att vara ute i tre timmar när tempen ligger över 20-strecket. Dessutom ligger min airtrim i stugan. Utan den är det svårt att andas när det är kallt och det sliter bara onödigt mycket på luftrör sådana här gånger. 

Men vi kom ut och fick frisk luft precis när solen började gå ned. Uppe hos oss på Ringvägen sken solen igenom dimman och nere vid skön var det dunkelt. I sakta tempo rullade vi bilvägen mot Minnesgärde och tog den smala stigen i snön bort mot mitt jobb. Eftersom snön är så kall är det till och med svårt för en fatbike att ta sig fram. Förra helgens snöstigar är ett minne blott och det behövs lite mildgrader för att kunna trampa upp nya. Men det gjorde inte så mycket. Bra balansträning när man hamnade lite utanför. 

En timme blev det. I ett tempo som skulle kunna likna en promenad. I bland behövs sådana turer när man bara åker ut och tittar på omvärlden och tar några kort. Vi var nöjda när vi rullade hem för att för att värma glögg och äta lussekatter och ladda om för ett styrkeintervallspass på kvällen. 

Även om det var bitigt kallt i ansiktet höll jag mig faktiskt varm på hela kroppen i går. Till och med mina händer var skapligt varma. De som inte alls trivs i kyla i år. Jag har fått prova ett par lobsterhandskar från Bontrager som en vän köpt men inte  alls gillade. Med ett lager till under dem så kommer jag nog klara vintercyklingen i år. Däremot måste jag hitta en annan lösning för mina fötter. Jag kör i mina meindellkängor men de står inte emot kylan så bra och framförallt blir de hala när de blir kalla. Så snälla tomten, jag önskar mig ett par north Wave Himalya. Tycker själv att jag varit tillräckligt snäll i år!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: