• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vintage ride signerat Happyride Östersund

Vintage ride signerat Happyride Östersund

Det finns en skön samling människor i Östersund. En samling människor med en sak gemensamt. Cykling. Mountainbike övervägande. Happygruppen som inte bara tränar i hop utan med stor glädje och engagemang tar temacykling till högre nivåer. Som i går när det var Vintage Ride. Ett event som planerats länge och pratats mycket om. Det har meckats och här hemma ställde Hasse i ordning sin GT till nästintill orginalskick.  Allt för att verkligen gå all in, på ett sådant skönt sätt!

Jag har tyvärr inte min gamla Peakcykel som jag älskade som tonåring. Att trampa ut med gamla damtrallan kändes inte helt rätt. I stället kokade jag en termos kaffe, köpte kakor och tog med mig kameran för att möta upp gänget på Frösövallen. För att få fånga lite fina cykeldelar, snygga cyklister och hänga lite.

Det var 26 tummare med v-bromsar och gafflar med gummiöverdrag och kort fjädringsväg. Korta raka styren med barends och den tidens hetaste växelpartier. Snygga och fränare dekaler på gaffelbenen och färger som piggar upp. Någons bromsar var inte helt pålitliga så här några år senare. Arvids Bianchi en fröjd för ögat och så vältmatchat med gröna däck och lika celestegröna flaskor med sugrör.

Hasses gamla GT med gul dämpare tillsammans med Anders snygga blåa cannondale med namnet fatty på dämparen. Claes gamla NW-skor med 90-talshiten; tubstrumpor utanpå addidas byxor. Sådana byxor hade även Sara och vi föll in i nostalgiskt prat om hur vi såg ut som tonåringar på 90-talet.

Hasse och Martin som grävt djupt bland sina kläder och hittat det som var hett då i cykelklädesväg. Arvid som matchade sin hoj med likadana kläder. Martin trampade singelspeed och hade enligt rykten riktigt fint tryck i benen uppför backarna till Frösövallen.

Det fikades freewaycola och 90-talsgodis. Sara Rönnberg hade köpt bananaskids och sura s-märken som hon packat i sin fina midjeväska. Några köpte fika på Frösövallen och hade svårt att hålla vanlijsåsen på tallriken i den hårda vinden. De såg ganska frusna ut retrocyklisterna men allt för konsten eller vad det heter det? 

Efter fikat smet jag nedan för Frösövallen och försökte fånga dem när de susade ned mot kyrkan. Det såg riktigt trevligt ut med smala styren, 26 tummare och dämpare som kanske inte riktigt höll måttet. Jag packade i hop kameraväskan och åkte hem med Ceciila. Med ett stort leende på läpparna och med en stor dos av cykelglädje i kroppen. Det kommer att bli en uppsamlingsride lite senare i sommar. Jag nästan googlar gamla retrohojar, för jag skulle vilja vara med på hoj jag med!

Martin sammanfattade det så bra på en Instagrampost som jag la ut igår. Precis så är det!

Midnattscykling, vintageride, fjällcykling. Så mkt mer än bara ännu ett träningspass! Underbart att man hittat alla dessa cykelnördar att umgås med 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: