• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Vitsippor och tallmostigar – vlogg från ett somrigt Rättvik!

Vitsippor och tallmostigar – vlogg från ett somrigt Rättvik!

I går kväll när vi åkte ned till Rättvik var det en sådan där ljummen försommarkväll med vacker solnedgång och lite slöjdimma på ängarna. Vi sa till varandra i bilen att det kändes som vi precis vaknat upp ur idet och rakt in i försommaren. En overklig känsla att sitta i shorts, linne och solglasögon. Det var ju bara häromdagen jag tog fram vårjackan och mina sneakers.

I dag vaknade vi till riktig sommarvärme och planerade årets första grill på kvällen. Precis som tidigare i veckan tvekade jag att bara ta på mig bibs och kortärmad cykeltröja. Det är ju bara maj. Frågade Hasse om han skulle ta med sig vindjackan i ryggsäcken. Onödigt fick jag till svar och det hade han rätt i. Det var årets första pass där svettdropparna ramlade ned i ögonen av värme och inte ansträngning.

Vi körde en upptäckarrunda här i Rättvik. Först en sväng runt löppspåret på 13 km i Jarlskogen och sedan upp mot slalombacken för att se den fina vitsippsdalen och de endurostigarna som finns där. Och för första gången på länge fick jag cykla i ett hav av vitsippor. Vi har nämligen inga vitsippor hemma och det är bara i Skövde som jag cyklat bland dem tidigare.

Det blev strax över 2 timmars fin cykling med en kropp som i dag var energilös och trött. Men det gjorde inte så mycket. Jag körde rätt bra i stöket och njöt av varje sekund i värmen. Väl hemma hos svärfar på Knishgatan tände vi grillen och kunde sitta uppe en lång stund.

Och eftersom det är roligt med nya saker och teknik i synnerhet så tog vi nya GoPro:n och jag klippte i hop en försommarhälsning från Rättvik!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Sara Borg

  maj 11, 2018 at 10:21

  Riktigt fint där alltså! Erika och jag hade också sippor på vår tur igår, men blåsippor. Jag orkade inte stanna och fota dock för det var längs en uppförsstig (svag lutning bara men det är inte så bara för mig…). Sedan passade jag på att bada också, så årets första SPD-vurpa check! 🙂
  Sara Borg recently posted…Stigvisning på lilla slinganMy Profile

  Svara
  • Helena

   maj 12, 2018 at 21:47

   haha..nä förstår att du inte fotade! Tänk om vi hade vitsippor hemma, det är ju så fint att cykla i . Trodde jag hittade några förra våren men fick veta att det var en annan sort.

   Svara
 • M

  maj 11, 2018 at 10:50

  Menåååååå! Första halvans stigar, vilken dröm! Kände mig avundsjuk (obs, ej missunnsam) jämfört med den hemmastig jag försökte cykal igår, men saknade helt benstyrka, flås och framförallt mod och känsla för hur tackla besvärligheterna. Många talanglösa avstigningar… skämmigt!
  Men sen såg jag andra halvan av filmen, delvis mer likt min skog… mycket rötter, sten, spång och trixande. Sånt jag måste träna vidare på såklart, men… återigen, åååååh för första halvan av turen!!! Vilket flow!

  Svara
  • Helena

   maj 12, 2018 at 21:44

   Äh det inte är skämmigt alls ju! Avstigningar sker ju alltid nån gång 🙂 Det är otroligt fina stigar här, tallmo som jag saknar hemma, de stigarna liknar ju stigarna på slutet.

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: