Vlogg – åska på fjället 

Testturen av Hasses endurohoj blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Planen var att åka över mot Vemdalen för att få lite stig utför. När molnen var svarta och tjocka över Varggransfjället bestämde jag mig för att trampa över Jaktstugan till Storhogna. Halvvägs upp till Jaktstugan började det åska från Klövsjöhållet samtidigt som åskan rullade över skalet.

Jag gav mig som sagt var upp till Jaktstugan och tog skydd i den lilla raststuga som finns. Strax efter att jag krängt av mig väska och hjälm kom en löpare dit. Han hade tänkt att ta en längre runda över fjället. Strax därefter kom en herre i bomullsshorts och t-shirt och gick vidare mot Jors-karivallen. Vi funderade lite över hur blöt han inte skulle bli.

Det blev en trevlig stund i raststugan. Med sällskap rann tiden i väg och vi pratade om långa lopp i Rumänien och träning i allmänhet. Vad killen hette vet jag inte. Hasse messade och berättade att han satt i en raststuga i Fallmoran och väntade på att åskan skulle dra förbi. Han hade haft sällskap av en mor och ett barn.

När solen kom tillbaka susade jag ned via vesselspåret och tjoande över stenar och stök. Jag vill inte erkänna det här riktigt, MEN en fulldämpad 27,5 i endurostyle är den perfekta fjällcykeln för våra områden. Så är det bara.

Vlogg kanske det inte enbart blev av det här inlägget. Det blev lite mer text än jag tänkt och avslutar med ett par bilder.

Vesselspåret från Vemdalsskalet är stenigt men fullt cykelbart.

En liten stund innan regnet kom med besked.

Det är vackert när det åskar.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: