• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vlogg- cykla bara för att dricka kaffe på fjället

Vlogg- cykla bara för att dricka kaffe på fjället

Julikvällarna här i stugan har varit något utöver det vanliga. Fjällsommar när det verkligen varit sommar. Det har varit den varmaste sommaren sedan vi köpte stugan. Den torraste också tyvärr. Nu har äntligen regnen avlöst varandra även om det fortfarande är torrare än vanligt och eldningsförbudet kvarstår. Men oftast torkar det långsammare nu ju närmare vi kommer. Nätterna blir kyligare och fuktigare och det behövs.

Något jag saknat denna sommar är att kunna koka kaffe uppe på fjället. Att ta med gasolköket eller göra middag på murrikkan. För det är fint att dricka kaffe medan solen sjunker bakom fjälltopparna. Men det finns termos och dem har vi använt mycket den här sommaren.

I slutet av månaden som gick kokade vi kaffe hemma i stugan och tog cyklarna upp på Storhognaplatån. När vi cyklade de få kilometrarna från stugan var det mulet och när vi kom upp på Storhognaplatån sprack det upp och fjället badade i det där vackra guldgula sensommarljuset. Vi satt i ljungen en bra stund innan myggen blev för närgångna. Rullade Storhognas finaste utförslöpa hem till stugan lagom tills det började mörkna lite.

Det var en kväll att minnas länge. Att plocka fram när det blir riktigt mörkt i höst och vinter. Något att längta till igen nästa sommar. Tänk ändå att det man oftast kommer att minnas som starkast är de här små sakerna. Som att cykla bara för att dricka kaffe på fjället.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: