Den här pendligen

Om jag inte minns helt fel skulle jag försöka pendla de allra flesta dagarna i veckan. Jag skrev nog det på Instagram i höstas med undertonen hur svårt ska det vara.

Uppenbarligen väldigt svårt för så regelbunden har den inte blivit under vintern. Ursäkterna har varit många och helt ärligt har jag inte orkat. Ska energin räcka till jobb, sociala aktiviteter emellanåt och någon form av träning har jag fått avstå en del saker. Både roliga och saker som tar energi utan att ge något. Och så att pendla. Mest för att jag är så bekväm i bland och seg på morgonen och ofta glömt att ladda lampor.

Jag har haft dåligt samvete över att jag tagit bilen. Miljön oh allt det där plus att diselen inte varit billigt. Känt mig frustrerad när det blivit kö in mot stan och jag insett att det hade gått så mycket snabbare att ta cykeln.

Men så sålde vi vår andra bil, den där lilla blåa volvon som mest bara stått sedan Hasse slutat jobba säsong i Klövsjö. Då gick det inte längre att vara allt för bekväm. Hasse som pluggar och har körlektioner inne i stan behöver i bland bil och det gav mig en liten knuff i baken att börja pendla.

Och det har jag gjort. En del gånger på skidor och så på cykel. Jag har lyriskt trampat in på jobbet och tänkt att varför har jag inte gjort det här tidigare. Ett skönt sätt att börja dagen på och ett ännu skönare sätt att avsluta på. Jag har helt glömt bort mina ursäkter och min bekvämlighet och det är lättare att komma i väg när det är ljust på morgonen.

Roligare är det också den här tiden när det går att ta vinterundan på vägen hem. Som tidigare i veckan när jag körde min dubbade mtb och fick lite stigfeeling. Stenhårda leder och lite sol på vägen hem. Ett par kronor i Strava och skapligt pigga ben. Då var pendlingen ljuvlig.

Det är bra om jag håller i det här. Mina ben behöver cykelträning för att inte sommaren ska bli allt för jobbig. Jag har nämligen aldrig cyklat så lite som den här vintern de senaste åren. Har inte haft någon struktur i träningen. Men äsch tänker jag. Jag har tränat hjärtat och benen ska väl piggna till. De brukar bli starka vad det lider.

7

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: