Det är helg och berget väntar!

Jag gör ju som bekant helg på torsdagar och idag är inget undantag. Jag har stämplat ut och skyndat hem för ett timmes samtal online med min kontakt på företagshälsovården. Jag jobbar inte heltid sedan i april, tyvärr är jag återigen i fasen att trappa upp min arbetstid. Det går framåt men jag känner hur mycket jag har tappat och vad jag kan hantera bättre och sämre. Den fysiska energin är bra men den mentala det motsatta.

Men i alla fall så är det helg och jag har längtat efter den här torsdagen och helgen. Vi hade först en tanke att åka till stugan men det ska regna där. Här hemma ska det (än så länge) vara solsken och fint väder idag, fredag och lördag. Tre dagar i rad är inget som vi varit bortskämda med. Så helgplanen lyder:

Bergspremiären sker i dag! 7 veckor och en dag sedan sist. Jag är lite nervös, lite rädd men allra mest pepp! Det är med stor sannolikhet blött och slirigt men jag har övat leriga blöta förhållanden i veckor nu. Jag ska bara hitta mitt liftkort, se om jag kan lösa bekymret med för stora armbågsskydd (lånar Hasses eftersom mina klipptes upp på akuten) och montera kuddar i min gamla fullfacehjälm. Det ska bli så kul!

I morgon åker vi till Fåker och hälsar på vänner och grillar. Förhoppningsvis är det så varmt att det går att ha klänning, det är ju sommar! Jag ska ta med lite zucchini som vi ska slänga på grillen. Det svämmar över av dessa hemma hos mig. Ett bra Zucchiniår i Torvalla By.

Lördag blir en bergsdag. Liften är öppen hela lördag och jag vill ta med lunch och kaffetermos och loopa leder tills jag blir trött och lycklig. Jag ska heja på Filippa Ring som kör SM och inte vara ledsen över att jag inte är i Arvika. Det blir ett SM nästa år också.

Jag vill försöka koka kaffe utomhus i helgen. Vi har mest tagit med oss termos men jag saknar att koka det ute och dricka ur kåsa. Hasse vill spana på djur och fåglar och jag säger inte nej. Det är så skönt att sitta ned länge länge och inte göra något mer än att titta, fota lite och titta lite mer. Sånt som min kropp mår bra av.

Har du några helgplaner? Berätta!

6

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: