En klassisk kaffedistans!

Det finns cykelturer jag längtar efter under kalla vintermånader. En sån kom vi på ut på idag. En klassisk kaffedistans på fina stigar. En tur i lugnt tempo med lite fart utför på någon stig och det nästan allra viktigaste, bortsett från att komma ut, kaffepaus i skogen.

Det var längesedan jag och Hasse cyklade distans på stig tillsammans. Antigen har det varit kortare turer eller häng på berget eller i Böle. Därför njöt jag lite extra i dag av att få hans sällskap!

Vi hade bestämt oss för att åka ut till Fillsta och parkera vid naturreservatet. Sedan ta de fina stigarna och skogsvägarna bort mot Genvalla och Åkeräng. Vi ville cykla en riktigt fin och lång stig från Åkeräng till Svedje genom skogen. En sån där stig som är ganska flack, lite slät och slingrar sig fram genom skogen. Lite som långsloppstigarna var när jag började tävla för många år sedan. Även om jag numer föredrar tekniskt utförsstig kommer jag alltid uppskatta såna här stigar. Distanspassen blir lite extra fina helt enketl!

Fint var det också i dag, nationaldagen till ära. För en gångs skull blåste det inte full storm och regnet höll sig undan. Ängarna var så där försommargröna med gula maskrosor och Bydalsfjällen vitstrimmiga. Det är en kort period av vår här och försommaren kommer snabbt. Det är svårt att tänka sig att det går så fort där i mitten av april när snön fortfarande ligger kvar i delar av skogen och allt är brunt.

Vi hittade en sten att sitta och fika på och gjorde oss ingen brådska. Trampade sedan vidare över skogen till Böleberget och valde varsin favoritstig att köra innan vi rullade tillbaka till bilen. Lite lagom trötta efter 2 timmar åkte vi hem och drack kaffe och åt glass och summerade en fin dag.

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: