Jakten på Antikrundan 

Inte tv-programmet utan en slinga i Spikbodarna. I forumet längdsskidspår Östersund på Facebook fick jag nys om Antikrundan*. Stakvänligt platt tydligen. Förra vintern fick både ÖSK och Spikbodarnaområdet lite nya spårdragningar. Några av mina favoriter försvann tyvärr. Eftersom det var en ganska snöfattig vinter i fjol åkte jag inte många pass här i stan. Dock provade jag det som skulle vara nya 15-km på ÖSK, åkte fel och hamnade i hundspåret.

I går kväll bestämde vi oss för att leta reda på Antikrundan, koppla i hop den med korpfemman och elljustrean i Spikbodarna. 13.5 km skulle det landa på och efter noga scrollande i längdskidgruppen kom vi fram till att det skulle gå fint att skejta också. Jag vallade mina fulskidor med universalklister täckt med en mjuk burkvalla och förberedde mig för bakhalt. Nollgradigt är svårt att valla för men jag lyckades pricka in fint fäste även om glidet hade mycket att önska.

Vi misslyckades direkt i vårt försök att hitta rundan. Jag var så säker att den faktiskt var den gamla 15 km-slingan men där fanns inget annat än egengjorda skidspår. Vi åkte ned till Odensala och vände och bestämde oss för att leta vidare någon annan dag och bara ta korpfemman innan vi åkte hem. Där korpfemman viker av in i skogen efter en lång staksträcka anslöt den där Antikrundan! Vi skidade upp en bit bara för att titta hur det såg ut. Vi hade redan 11 km på klockan och 8,5 km till skulle bli lite mycket med tanke på att vi kom ut så sent. Vi bestämde att spara rundan till helgen.

Nästan 15 km tickade in på det klassiska skidkontot i går. Nästan enbart dubbelstakning och min rygg höll sig i schack. Jag fick jaga lite när Hasse skejtade framför. Ett bra sätt för oss båda att få likvärdigt jobbig träning. En fin kväll i fina spår. Nu håller jag tummarna att väderomslaget bara är tillfälligt att mildvädret inte sliter allt för mycket på snö och spår.

Jag jagade Hasse. Fick upp lite puls.
Spikbodarnas spår är fina och stakvänliga.

*Den kallas så eftersom majoriteten av de som åker är äldre enligt uppgift från forumet på Facebook.

0

5 Comments

    • Haha, det har blivit en del av den varan på senare tid. Känns bra att det föder ett sug mer än ”sluta prata skidor” 😉 bra, passa på när säsongen tar slut i vår då är det billigt med skidor!

    • Ja förstår 🙁 Men det kanske kommer tillbaka! Eller så får du förlägga någon helg uppöver, tänk dig lite vårskidåkning, det är inte helt fel. Sängplatser, god mat och lite vin finnes!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: