Det bli en fjällmara i sommar igen

2017-års upplaga. Magisk, episk och jag var snabb.

Jag har precis klickat till mig en startplats till Vemdalen Fjällmaratons upplaga 2018. Sista dagen med lite lägre pris. Tyvärr kommer loppet att krocka med Ragunda 100 miles, det där långa mtb-loppet vi körde för två år sedan. Men fjällmaran  känns viktigare. Det som jag helst av allt vill göra. Så 25 augusti kommer jag att stå på startlinjen igen. Till en heldag i de fjäll som jag gillar allra bäst.

I somras överraskade jag mig själv med att springa fort för att vara jag. Jag hade återigen många timmar av ren och skär lycka på fjället. Till i somras hade jag lovat mig själv att träna löpning lite mer regelbundet. Det gjorde jag inte. Nu har jag lovat mig själv att springa mer. Nu ska jag verkligen göra det. Hur det blir med den saken återstår att se. Men ambitionen finns.

Nytt för i år är att det finns ytterligare en distans att välja mellan. 35 kilometer där sträckningen är densamma som på 44:an fram till att man nått Hovdetoppen. I stället för att springa till Björnrike så avslutar man med att springa Övre och nedre Blåbär ned till målet. Ett fint alternativ som ändå bjuder på det jobbigaste och finaste på långa sträckan som Oxsjåvålen och Västexpress-backen. Läs mer om banorna här på Vemdalen fjällmaratons hemsida. 

Behöver jag säga att jag längtar efter sommaren nu? Det här är utan tvekan det häftigaste jag har gjort och kommer att göra för tredje gången.

Belöningen på långa sträckan, utsikten från Oxsjövålen.

Du, det finns fortfarande platser kvar till de olika banorna! 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: