Det här med att springa i fjällen 

Blåhammaren

Min pappa på väg mot Blåhammarens fjällstation

För ett tag sedan skrev jag om det speciella med cykel och fjäll. Om friheten, om äventyren och känslan att kunna varva ned samtidigt som man rör på sig. Det bästa av två världar. Fjällen har alltid legat mig varmt om hjärtat så länge jag kan minnas och det är där jag tankar energi och hittar lugnet.

När vi köpte stugan i Storhogna 2013 såg jag hur jag skulle tassa omkring på långa pass efter vandringslederna och leta cykelstigar. Något som jag länge velat göra men inte kunnat för ett trilskande knä. Men det var inte förens nu i sommar som vi verkligen började utforska våra hemområden i löparskor. När kroppen höll blev passen längre och mer regelbundna. Drömmen om ett fjällmaraton var inte längre en utopi utan något genomförbart.

Det här med att springa i fjällen ger samma frihetskänsla som att cykla eller gå för mig. Borta är pressen på tider och fart och fokuset handlar om att ta sig fram. Lyckan som infinner sig när fötterna hittar rätt mellan stenarna och när det pirrar lite i magen när det går utför. Den härliga sviktande känslan av fjällhed under fötterna och myrarna som suger i benen. Tiden existerar inte, bara här och nu i ett par timmar. Det gör inget om det blir mer gång än löpning i bland för det handlar enbart om upplevelsen. Den som lever kvar så länge i kroppen och sinnet att en grå och slaskig februaritisdag fylldes av myrdoft och lyckopirr i magen.

Snart är fjället löpbart igen och äventyren som finns precis utanför stugdörren.

Hasse på frostig spång från Jaktstugan ned till Fallmoran i mitten av november.

fjällen

En av de fina höstturerna i september. Här upptäcker vi Karl Xll-leden mot Vemdalsskalet.

Mot Samevistet.

Sen höst vid Oxsjövålen, Vemdalen

Mot Stendalsstugan i augusti. Foto Hasse

Mot Stendalsstugan i augusti. Foto Hasse

 

fjällen

Höstens första färgexplosion i början av september när jag tassade över Sångbäcken.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

16 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: