En sådan där kväll att spara på

Jag brukar prata om sådana där kvällar. Sådana som man kommer minnas länge med ett leende på läpparna. Som man längtar efter när höstmörkret är kompakt och det känns som så långt till värmen och kvällsljuset. Den här sommaren har sådana kvällar varit lätträknade när värmen inte riktigt kom. Det är inte slut på sommaren ännu men det är en annan luft i augusti. Ett litet drag av kyla i luften, som ett stråk av fuktighet.

I kväll fick vi en sådan där kväll. Ljummet så som det kan vara i början av juni när sommaren kommer. Så pass ljummet att vi kunde springa i t-shirt och shorts runt Bynäset. 7 fina kilometer på stig med en nästintill spegelblank Storsjön och en sol som sakta gick ned över Årefjällen. Där i kvällsljuset glödde trädstammarna och blåbärsriset och det luktade tall. Vi hade inte bråttom och tassade lugnt och pratade. Om hur fint vi bor, hur häftigt det är med en stark kropp som orkar och om längtan till fjällmaran. Den som bara är tre helger bort.

Det var en sådan där kväll som jag sparar på. Som jag plockar fram när jag längtar mjuka tallmostigar, rötter och augustisolnedgång.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: