• Home
  • /
  • Löpning
  • /
  • I morgon springer jag lite mer än ett maraton

I morgon springer jag lite mer än ett maraton

Det är lite galet. Jag springer lite mer än ett maraton i morgon. 44 km säger arrangörerna och i fjol stannade min klocka på 45. km. Bara det att jag har gjort det en gång tidigare är lite ofattbart. Jag skuttar ju mest omkring i fjällen här. Lite då och då och med ett tempo som kanske kvalar in som snabb gång.

Jag har varit så laddad i dag. En låt har gått på repeat i lurarna till och från jobbet. Den som spelades i starten i fjol och som än i dag ger mig gåshud. Då var det bara stort att kunna stå på start efter en sommar med knäbesvär och osäkerhet om jag ens skulle kunna gå mig igenom delar av banan. Men det gick. Jag klarade loppet och gick i mål. Nästan sist men vad gjorde det? Dock uppstod det lite panik på förmiddagen när jag insåg att de tider jag skrivit ned för att klara reptiden inte stämde. Jag hade utgått från min tid i rörelse från förra loppet. Inte den faktiska tiden. Jag kastade den lappen och skrev en och insåg att jag inte skulle klara repet. Tiden är nämligen förkortad med en halvtimme i år. Plockade upp den första lappen och bestämde mig för att jag minsan ska försöka att springa på 7 timmar. Eller åtminstone lite snabbare än i fjol. Vi får se hur det går med det.

Minimara för de yngre. Eventet växer!

Jag längtar så mycket efter det här att det är svårt att sitta still. Längtar efter mina fjällstigar. Och i morrn klockan 9 är det dags. Då väntar en hel dag av äventyr och vädret ser ut att bli riktigt bra. Kallt för att vara augusti men solen kommer att värma lite.

 

Nu återstår det sista av förberedelserna. Vi har hämtat ut nummerlappar och fått en fin vikmugg. Ett led i att tänka på miljön och skippa engångsmuggar. Stor tumme upp. Finishertröjan är svart och riktigt snygg. Jag ska nåla nummerlapp på vätskeryggan, packa ned den obligatoriska utrustningen och sedan packa upp och packa ned igen så som jag brukar. Sedan sova. Jag är trött för en gång skull.

Cissi har bytt sträcka till 11 km efter en sommar av för lite löpning enligt henne. (Kanske hade varit vettigt för mig med, att ”bara” springa en halvmara, men äh…det går). Hon är inte lika pepp som mig men jag tror hon kommer att bli det i morgon.

Jag har startnummer 134, Hasse har startnummer 133 och Cissi har 565 om ni vill följa oss! Gå in på Vemdalenfjallmaraton.se och följ anvisning där.

Heja oss! 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: