Vemdalen Fjällmaraton

Det händer mycket spännande i Vemdalenområdet och som jag skrev för ett tag sedan är området så mycket mer än en skidort. Jag har anat att något större har varit på gång och i dag lanserade Vemdalen Fjällmaraton sin Facebooksida och hemsida. Så himla roligt!

12004678_978600308866606_7020531737562435112_n

Bild lånad av Vemdalen Fjällmaraton.

Den 3 september 2016 kommer tävlingen att gå av stapeln för första gången. Loppet kommer att bjuda på tre sträckor som gör att den kommer att passa många. Du väljer 44 km, 24 km eller 11 km. Loppet kommer att gå i den fina fjällterrängen runt Vemdalsskalet.

Den långa sträckan tar dig förbi 4 fäbodar och har fyra bergspris. Banan bjuder på 1600 höjdmeter och passerar alla de fina ställerna i området runt Vemdalsskalet, Storhogna och Björnrike.   Jag tror höjdpunkten blir att få springa upp på Oxsjövålen, den utsikten går inte av för hackor! (Det lite festliga var att vi under VTTR skrattade lite åt vårt infall att gå uppför Västbacken. Aldrig mer tänkte vi. Nu kommer den backen att ingå!)

Även de kortare sträckorna bjuder på riktigt fin fjällupplevelse. Halvmaran passerar två fäbodar med sikte på Fallmoran först och sedan via Jaktstugan och samma sträckning som helmaran. 900 höjdmeter bjuder banan på.

Även den korta på 11 km tar dig upp på fjället till Jaktstugan och upp på Skalstoppen med tar en lite snällare sträckning via Hildingsbacke, Turisten, nedre och övre blåbär. 500 höjdmeter bjuder den banan på.

Visst låter det roligt? Jag är superpepp och två fjällmaraton på en sommar blir något att bita i. Men att inte anmäla mig till ett sånt här tävling i de områden jag både cyklar och springer i går bara inte. Jag och Hasse kommer att hänga på låset när anmälan öppnar den 15 november. 500 platser kommer det att finnas. Så det gäller nog att vara ute i god tid. Anmälningsavgiften är inte så hög i jämförelse med andra lopp. 695 kr innan 31 juli kostar helmaran och de andra två loppen lite billigare. Det fina är att en del av anmälningsavgiften kommer att gå till upprustning av lederna i området.

Mer information om banorna, loppet och hur du amäler dig finns på deras hemsida.

Ses vi på start i september nästa år?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: