Klabbföre men bra 15 km

 

Den hårda vinden fastnade inte på bild

  
I går kom det mängder med snö. I natt har det blåst rejält. Vi vallade fram till halv tolv i går och planen var att kliva upp tidigt och komma i väg innan det utlovade snöfallet skulle komma. Vi tänkte att spåren säkert skulle vara lite bättre på morgonen. Sedan skulle det vara riktigt skönt att komma hem, fika lite och sova en stund. 

Så kvart i sju åt vi frukost i väntan på att det skulle bli ljust. Det blev det först efter åtta. Snopet. Utanför yrde snön och vinden tjöt i den öppna spisen. Misärväder! 

Men misärväder ger alltid en liten krydda till passen. Jag känner mig alltid lite tuffare och oftast lite nöjdare efteråt.

På parkeringen uppe vid Katrinatoppen var det glest på bilar. Inte många som letat sig ut. Fullt förståeligt. Inget saft och apelsinväder direkt. Två herrar passerade oss när vi klev på spåret. Sa till Hasse att det alltid känns lite tryggare när det finns fler som är lika galna som oss. Som själva spårar i vinden och struntar i om det är kasst före. Skönt att inte vara ensam och knäpp. 

Vi velade i går kring fästvalla. En-två minusgrader, lätt snöfall och nysnö är svåra förhållanden. Vi la en sprayklistergrund, två lager blå vr40 och sedan toppade med ett par lager V45. Var lite rädd att jag skulle få bakhalt med tanke på att det var varmt. Behövde inte vara orolig för det. I stället hade jag ifrysningar (?!) av stighudsformat när vi körde ned mot spårcentralen vid Storhona. Ett par meter skidåkning, stopp för att skrapa bort och åka vidare och skrapa ända upp mot toppen. Där fick jag nog och la på ett lager blått med bakhalt som följd. Stakade mig ett varv på toppen innan vi gav upp.

Erik Wickström och deltagarna i CCC1000 var ute i spåret. Kände mig rätt kvick när jag kunde passera och åka bakom en del av dem. Är inte så långsam ändå tänkte jag. Bröstade upp mig lite och blev sedan snabbt nedplockad till jorden igen när det susade förbi skidåkare i hiskelig fart. Jag stod liksom still även om jag stakade frenetiskt. Topp 50-åkare i Vasaloppet är snabba de. Dessutom har en del av dem förmågan att ta ut sig rejält. En kille kastade helt enkelt upp efteråt. Riktigt där är jag inte än…

Säsongens andra skidselfie

 Det blev 15 km med låg puls och mycket teknik idag. Tacksamt före för att verkligen öva viktöverföring och att trycka ned ordentligt i diagonalen. Bra pass trots allt och misärväder är skönast efteråt.

Likaså det gigantiska fikat efteråt. Toppade med två lussebullar och tittade på herrarnas skidlopp. Sovit har vi inte gjort. Inte ordnat någon adventsljusstake heller. Vi får ta det till nästa helg i stället. 

En del av det som gick ned.

  

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: