• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • 37,2 km skejt, tokryck uppför Solbacken, fika och ny klocka

37,2 km skejt, tokryck uppför Solbacken, fika och ny klocka

(Jojo, en låång rubrik…igen. Det kanske är sådana här gånger man skriver +annat efter första ordet…)

Nej älskling, vi har inte plats för en vessla. Vår lägenhet är för liten.

Vi har åkt lite skidor i dag med. Jag har lite dåligt samvete över att stort sett hälften av mina 70 mil på skidor är skejtmil i år. Men det är himla svårt att låta bli. Så det blev sådana skidor i dag. I efterhand ett vettigt val eftersom spåren är knallhårda och bitvis innebär fara för livet. Eller åtminstone onödigt spännande.

Vi har pratat om att skejta till Björnrike hela vintern. Så vi provade i dag. Det blev ett stopp på skalet när Hasse spanade på vesslor- igen. Män och motorer ni vet. Efter lite energikaka skejtade vi i väg men vände efter hälften. Uppför barnbacken på skalet var det lite tussnö. Sen blev det is. Noll grepp. Det som töat i går hade frusit på. Mina knän gillar inte det underlaget. Vi vände och bestämde att ta 8:an på Katrina. Ett mycket bra val. Skejtbädden var riktigt fin. Jag roade mig med att åka på trean i uppförsbackarna. Gjorde ett tokryck upp för slalombacken. Något jag funderat på i vinter. Bara för att det skulle vara lite fränt att skejta förbi slalomåkare och ha gjort det. Skejtat en slalombacke alltså. Jag var stark som fasiken och kunde hålla 3:ans växel en lång stund. Fick beröm för starka ben av ett gäng tjejer. Jag försökte att svara så obehindrat som möjligt trots maxpuls.

Efter jul bjuder hotellet på fika med fin uteplats när vädret tillåter. I dag var det trevligare att sitta innomhus.

Efter 37,2 km satt fika på Solsidan fint. Vi hann se Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson ta silver. Varm choklad och en panini retade mest magen. Lite så där lagomt svettiga och äckliga delade vi rum med betydligare fräschare sportlovsfirare.

I bland lyxar vi till det lite även om magen blir ledsen.

Vi rullade hem sen och såg herrarnas final. Fikade lite till. Långa skidpass är bra för aptiten. Det går åte mycket energi helt enkelt.

Jo men så slängde jag in en beställning på den 920xt-klockan. Lite ångest infann sig men jag tror jag blir nöjd. Har jag tur kommer den redan på tisdag. Nu kan jag äntligen börja köra efter pulsvärden igen och få riktiga avstånd på mina turer. Strava-appen har den senaste tiden plussat 5 km på de flesta skidpassen.

Nu tänker jag blunda lite och ladda om för ett kortare intervallpass med pannlampa i kväll. På de klassiska skidorna då…tror jag. Solbacken ett par vändor till lockar nänligen lite. 
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: