5×8 minuter på skatelaggen


Det blev lite kvällsintervaller i dag. Dagen har ägnats åt paketinköp på Vemdalendesign till min systerdotter. Mahandling inför nyår och sova-en-stund i soffan. Det har också snöat rätt friskt och tempen har stigit mot nollstrecket.

Så det var rätt mycket snö när jag la ut skidorna på toppen av Katrina-spåret. Planen var 5 stycken åttaminuters intervaller med 2 minuters vila mellan varje.
2,3 km-slingan där är perfekt. Rätt flack med en lite längre backe.

Värmde upp i 10 minuter och tränade lite på treans växel. Sen körde jag de där fem intervallerna och fick kämpa bra i djupsnön. Ensam i pannlampans sken kunde jag frusta och stånka utan att skämma ut mig.
Varvade ned ett varv innan jag nöjd kunde stanna klockan.

Faktiskt riktigt roligt. Jobbigt men tiden gick snabbt och jag fick tänka teknik hela tiden. Det är lätt att slarva när kroppen blir lite trött. Den djupa snön fick mig att verkligen lyfta på fötterna och tänka glid.


14 km och 7 varv en måndagskväll satt fint. Bra hastighet i intervallerna och verkligen lugnt i vilan. Väl utfört med andra ord.

Nu blir det skidvila i morgon. Cecilia kommer med lastbilen som kör varor till hotellet. Hon stannar en natt och åker vidare (läs blir skjutsad) till pojkvännen och Handsjön.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: