• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Dagen före, startnummer och följ oss!

Dagen före, startnummer och följ oss!


Klockan är snart halv sju. Det är 11 och halv timme till start. Jag ligger på sängen och försöker bestämma mig om jag ska blanda en nypa lila klister i grundvallan.

Vi har precis ätit middag på hotellet. Den ingår nämligen. I år kunde man även få lamm och potatis. Mycket godare än det vanliga pasta-köttfärssåsköret.

Dagen började tidigt. Jag vaknade av fredagslarmet vid fem. Det som säger att det är Happymorningride. Snozade och blev sedan väckt vid sex av Hasse.


Vid åtta kom vi i väg. Snömodd upp mot Dorotea där det blev fint väglag och vackert vårvinterväder.

Cissi körde från Vilhelmina och en bit ovan Storuman innan vi lunchade på en parkeringsplats. Alla tre lite trötta och hon och jag i vårt mest fnissande esse.

Vid halv fyra hämtade vi ut våra nummerlappar. Tjejerna från RedBull var lika peppade och glada som förra året och den ena kände igen mig. Kul att du åker igen sa hon. Jag undrar hur många av oss som gör det för andra året?


Nu återstår fästvallningen. Hårda fasta spår, minus 10 och 3-4 minus som varmast. Det är ju det där med lite klister i grundvallan. Kan gå och kan bli en flopp. Blåextra i vilket fall som helst och en rosa VR45 som får ligga i ryggsäcken. Hur ofta får man åka ett lopp i ”riktig” blåextraväder? Längesedan, närmare bestämt Öppet spår 2012.

Vill ni följa oss har jag startnummer 8 och Hasse 173. Enklast är att gå in på redbullnordenskiöldsloppets hemsida. Där finns mer info! 

Ok. I morgon är det äventyr. Jag tävlar inte. Jag ska förhoppningvis gå i mål. Vi säger så!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: