• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Dagens skate – med livet som insats

Dagens skate – med livet som insats


Pre-skidor. Peppade och glada att vi slapp böka med klister.

Jomen vintern spelar oss ett spratt även om tempen sakta sjunker igen. I dag var det runt 2,5 plusgrader med lite regn/snö i luften. När Hasse tog en tur i Katrinaspåret i går var det jättebra. Vi tänkte att skateskidorna blir perfekt och vi får en fin start på 2015.

Jo hejsan. Det var stenhårt. Is och stenhårt. Inte en tillstymmelse till något mjukt i snöväg att kunna ploga lite eller få fast skidorna i. Inget.verkligen.inget.alls.

Uppför gick det ju fint. Jag stakade hela vägen från solliften till toppen. Ett litet mål som uppfylldes. Men sen skulle vi ju tillbaka till parkeringen.


Stålkanter på skatelag, ingen som kommit på det än?

Jag kan åka utför. Jag kan trampa runt i kurvor på ett mycket tryggt och snyggt sätt. Så länge som det finns lite grepp i snön. Vi velade en stund om vi skulle ta rätt håll ned vilket skulle innebära ett par km rejäla kurvor och långa utförslöpor. Eller åka i fel åkriktning och ta det mindre livsfarliga alternativet men riskera att möta andra skidåkare.


Ett stycke slalombacke den första januari.

Jag insåg att åka hela 8:an åt rätt håll var lite overkill. Bryta ett par ben kändes inte som en bra start på det nya året. Så vi plogade – så gott det gick- oss ned åt fel håll och hittade sedan en skogsbilsväg med lite mjukare snö.

Lagom skakig i benen tog vi oss ned till bilen och insåg att skidor en dag som denna inte var en bra ide.

Dock var en stor del av Storhogna av en annan åsikt. Många som halkade sig till spåren och jag håller tummarna att ingen bryter nåt.

Nu håller jag också tummarna att det kommer lite snö och vintern kommer tillbaka. Jag har ju för tusan investerat i en varm och gosig skidväst. Bring me 15 minus och sol!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: