Det var inte alls roligt i dag

Jag har varit lite stressad över träningen den senaste tiden. Stressad fast jag egentligen inte behöver. Dels för att jag inte alls har någon plan eller några större mål att träna inför och för att jag inte hinner åka så mycket skidor som jag vill. Vintern töar bort, det blåser och jag drar på mig en förkylning.

Att jag inte har någon större plan inför sommaren är inte så konstigt. Jag har inte vetat hur mycket jag kan träna och vad som är vettigt att tro att jag kan göra. Jag ska prova några endurotävlingar och kanske köra ett lite längre lopp på mtb:n. Det stora målet ligger ännu ett år fram i tiden. I stället handlar träningen om att stärka kroppen, styrka för knät, rörlighet och underhålla den kondition jag har. Men det är svårt och ovant att inte träna för ett mål. Men det är en annan historia som jag kanske återkommer till.

När jag är lite stressad blir jag också lite lättirriterad. Jag har lätt att låta negativa tankar ta över. Jag kan sänka mig själv istället för att peppa mig själv. Jag hittar massor av fel på mig själv som gör att jag inte åker tillräckligt fort eller långt eller vad det nu kan vara. En sådan dag var det i dag. Jag är frisk från förkylningen men fortfarande slö och lite långsam i kroppen. Inte läge att köra fort. I stället hade jag planerat ett långpass i dag men när det verkligen spöregnade när jag åt frukost la jag den planen åt sidan. Skitvinter tänkte jag.

I stället bestämde jag mig för att åka från Storhogna till Vemdalsskalet och där bli upphämtad av Hasse. Runt två mil skulle det bli. Spåren på Storhogna var nydragna men jag anade att regnet hade gjort dem lite isiga. När jag stod vid spårcentralen hade regnet avtagit och det såg nästan ut som det skulle spricka upp. Jag tog mig upp mot toppen på skapligt bra skejtbädd ändå. Lite seg i benen och med stela muskler runt knät som morrat lite extra de senaste dagarna.

Snöandet tilltog rejält på toppen och skejtbädden var mjuk och föret trögt. Jag kämpade på med trött kropp. Försökte tänka positiva tankar. Tänkte teknik, att inte åka så brett. Bara fokusera och inte tänka att jag bara tagit mig 4 km av tänkta 20 km. Eftersom jag tagit fel skidglasögon fick jag åka med dem i pannan och snön piskade mig i ansiktet. När jag nådde spårcentralen igen hade snöandet avtagit och jag tog sikte på anslutningsspåret.

Efter ytterligare 4 tunga kilometer tänkte jag vända men så sprack det upp och solen tittade fram. Plötsligt fick jag lite mer energi och funderade på om jag ändå skulle prova att ta ett extra varv på 7,5:an innan jag åkte ned och mötte upp Hasse. Men när skalets spår var ännu trögare och knät började göra ont bestämde jag mig för att åka raka vägen till bilen.

När solen ger lite extra energi

Jag mötte två bekanta som likt mig inte tyckte att skidåkningen i dag var den bästa. Vi skrattade lite och jag kämpade mig vidare ned mot skalet. Fick sällskap av en äldre herre som såg mig som bra sparrning och spurtade i väg innan han lite senare tackade för att jag fått honom att ta i lite. Jag lät honom åka förbi igen när solen spred så fint ljus över skidspåret och jag såg en chans till en fotopaus.

Jag kunde ändå klappa mig på axeln när jag kom ned till bilen. Det var ett av de där sämre skidpassen och inte roligt alls men jag gav inte upp. Det kan se ut som jag alltid har roligt när jag tränar, att jag inte alls ledsnar eller har dåliga dagar. Men sådana finns och till och ned när det kommer till skidåkning en vinter när det är svårt att få till så många pass om jag skulle vilja. Jag menar att då skulle jag vara tacksam för varje pass. Men så funkar inte hjärnan i bland.

Men det fina i kråksången är att dåliga pass i regel avlöses av bra pass. Så nya tag nästa gång!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: