En jul(skid)helg i bilder

De här vintermornarna, de med det sköra fina decemberljuset. Jag älskar dem.

Det är annandag jul. Lite av stormen Urd beräknas nå Jämtland och Härjedalen under kvällen och natten. Vi ska snart åka hem till  Östersund lite senare i kväll.  För att jobba i fyra dagar innan vi åker ned igen och får nio hela dagar i stugan.

Jag har följt Linda Tuvfessons resa från Skåne till Dalarna och hon klarade det, på mindre än 34 timmar. Så otroligt imponerande. Jag ställde ju några frågor till henne inför och jag förstod att hon hade pannben tjockare än något annat. Hatten av.

Jag tänker lite på de som ska cykla Vintervättern på onsdag. Som Elna. 30 mil runt den där sjön som är jobbig nog på sommaren. Jag hoppas stormen har gett sig av, att det inte regnar och att de får en fin resa.

Vi har haft en fin julhelg. Mycket mat, återhämtning mellan skidpassen, fika och samtal. Det har varit rikigt fina förhållanden i Vemdalen och Storhogna trots att vintern spelat oss ett spratt. Det kom lite nysnö strax innan jul och snöade under natten till julafton. Visst har det blåst rejält i två dagar men lite extra motvind ger ju som bekant lite mer träning.

Vi har fått två fina skejtpass och ett lika fint pass klassisk åkning. Jag känner mig inte lika ringrostig längre. Farten börjar komma. Det känns bra inför våra två utmaningar i vinter. Avslutar med ett par bilder för mycket.

Julaftonsskejt.

Isblått och nästan mörkt mitt på julaftonsförmiddagen.

Julaftonsselfie i tacksamt motljus.

Juldagskejt i solsken och starka vindbyar.

Annandagsklassiskt i mittpådagenskymmning. Otroligt fina spår och fin känsla i kroppen.

Fika hör till när vi är i området och har besök. Eftersom Åtgården har vinterstängt tog vi med svärfar till Lingers. Mitt i lunchrusningen. Mycket skidåkning kräver en hel del energi. Jag fotade kokostoppen i väntan på jättemackan.

Mannen i mitt liv. På riktigt. Den finaste och snällaste människan.

God fortsättning!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: