• Home
 • /
 • Skidor
 • /
 • Ett skitigt vasalopp och sliskigt återhämtningskäk

Ett skitigt vasalopp och sliskigt återhämtningskäk

Barr från fyra kommuner.

Jag tog med mig en del av Vasaloppsspåret hem i söndags. Tror aldrig mina skidor har varit så smutsiga någonsin. Skidhållarna hade fastnat i skidorna och åkte direkt i soporna i går. Att fästzonen skulle vara ett aber att rengöra förstod jag.

Men att mina glidytor skulle vara nästa lika skitiga de med trodde jag inte. Klister, barr och smuts. Jag gick loss med vallaväck över hela belaget. Inget annat göra. Jag får åka upp till vallaboden i veckan och ta hand om mina misshandlade skidor. Rengöring och nytt paraffin och glid ska väl göra susen.

Ett stycke smuts från en glidyta.

Som sig bör efter Sälen-Mora tog vi en dagen-efter fika på Fricks i Rättvik. Napoleonbakelser är det bästa jag vet. Magen tycker inte detsamma men i bland funkar det att ta smällen efter mänger av grädde. Vi slutade inte med sliskigt återhämtningskäk efter det utan svängde förbi Dayis i Orsa. Bilden på burgaren gör inte rättvisa. Den var större i verkligheten och krogen med strips hade räckt till minst fyra personer. Mätt? Ja en smula efter halva portionen.

 

Hon äter en del.

Nu är det så där posttomt i kroppen och huvudet. Vasaloppet är över. Ett år till nästa gång. Nu väntar mer strukturerad cykelträning. Jag väntar på att få hem en lagad ram och får börja cykla lite stig. Mest av allt längtar jag just nu efter att få skejta. Det blir till helgen. Nu behöver jag inte känna det där lilla dåliga samvetet över att jag inte åker mer klassiskt än jag borde.

Trevlig tisdag till er!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

 • Emmelie Isaksson

  juni 7, 2017 at 10:08

  Tack så mycket för att dela sådan proffsig post. Detta är en de mest användbara artikeln för mig. Jag har lärt mig massa tänker i denna webbplats. Jag kommer bokmärke din webbplats och ta feeds dessutom? Jag är nöjd att söka ut många bra information här inom gällande tack för delning. Vänligen hålla slik. Tack igen.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: