• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Gryning på fjället och skejt – lisa för själen

Gryning på fjället och skejt – lisa för själen

Jag har verkligen tagit tillvara på de här två dagarna i stugan. Ville vara ute så mycket som möjligt den här helgen. Verkligen ladda batterierna och njuta av ljusa långa dagar.

Jag ville ta med mig kameran på fjället. Det gjorde jag i morse. Efter alldeles för få timmar mötte jag upp Hasse strax efter halv sex på Storhogna. Han hade lite kvar att pista innan han skulle vidare mot Klövsjö. Jag åkte med upp på toppen av fjället för att fota solen som gick upp. Men jag var så trött och tom i huvudet att jag bara stod och tittade en lång stund. Gjorde några insastories och tänkte att de bilderna blev bättre än med kameran. Medan jag stod där steg temperaturen i takt med att solen kom. Det var alldeles vindstilla och smärtsamt vackert.

Efter att ha åkt med fram till åtta gick jag hem och åt frukost. Nöjd att jag tagit mig upp och lovade mig själv fler tidiga mornar framöver. För det är något alldeles speciellt att få se solen gå upp. Höra hur världen vaknar och få de första solstrålarna på sig.

Strax efter halv elva tog Erika och jag på oss skejtskidorna och åkte samma runda som vi cyklade i går. Redan efter en kilometer fick jag ta av mig skidjackan och fortsätta rundan i bara underställ. Vi tog oss fram i ett tempo som kändes skönt för kroppen och långa stunder var vi tysta. Bara tog in hur otroligt vackert det var. Bara ljudet av våra skidor mot snön.

Jag blev hög på livet där mellan Storhogna och Oxsjövallen. Tacksam över att kroppen orkar med alla saker jag vill göra. Tacksam över att ha vänner som tycker om sådant här lika mycket som jag själv. Tacksam över att få vara på den plats i livet som jag är just nu.

Det är så här som jag laddar mina batterier som bäst när det behövs som mest. För det är stormigt nu. Lite här och var även om jag trivs där jag är. Det är beslut som ska tas. Om jobb. Men i dag var livet lätt och den känslan tar jag med mig in i veckan som kommer.

Hoppas ni har haft en fin helg, fått njuta av solen och laddat era batterier!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: