• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Söndagens plan – det blir skidor!

Söndagens plan – det blir skidor!

I onsdags dök det upp spårrapporter på Instagram. Storhogna meddelade att de hade 8 km klassiska skidspår och på Strava såg jag en bekant som hade åkt spåren på Vemdalsskalet. Av bilderna att döma såg spåren riktigt bra ut med tanke på att det nyss kommit mycket snö. Plötsligt blev det vinter i en handvändning och just där och då hade jag kunnat lägga in om obetald semester och bara åkt ned till stugan. Men nu fungerar inte verkligheten så. Jag har helt enkelt fått vänta lite. Lite extra länge eftersom det ska komma stora mängder snö i morgon och svårt att åka skidor.

Men nu är det fredag eftermiddag och vi är kvar i stan tills i morgon. Vi kör distanspass på fatbike i morgon, jag gräddar några bröd och så åker vid till stugan på kvällen. Vi ska nödvalla våra klassiska skidor i stugköket. I den bästa av världar hade vi redan preparerat dem. Tillbringat några timmar i vallaboden på ÖSK och gjort jobbet grundligt och bra. Nu blir det inte så. Men det blir i alla fall ett par åkbara skidor och toppglid behövs inte så här i premiärtider. Ordentlig vallning får ske till veckan.

Det blir spännande att se om den klassiska tekniken finns kvar efter förra vintern. Då åkte jag mest skejt. Det blir lika spännande att se om mitt knä klarar av skidåkningen. Ett litet riskabelt projekt eftersom tjuvsläpp tenderar att få knät att knäppa till. Men det får gå. Jag borde kanske oroa mig mer för känslan efteråt. Träningsvärken som kommer att komma med besked. Jag har inte riktig förberett mig för skidsäsongen på samma sätt om förut även om jag fått in rutin på styrketräningen. Men å andra sidan kommer kroppen ömma efter de första skidpassen. Så är det alltid. 

Behöver jag säga att jag nästan är lite för överpepp och har längtat efter den här första turen på snö? Nej jag tänkte väl det. Nu får det bli söndagsmorgon tycker jag!

 Någon mer som ska åka skidor?

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: