Helgens plan innehåller skidor!

Bara häromdagen tvivlade jag på om jag kommer kunna åka skidor i vinter. När mina sociala medier fylldes med skidbilder, perfekta skidspår och vinterstudion snurrade i gång grät jag faktiskt lite grann över den stora längtan jag har. Fånigt men så var det. Skidåkningen vintertid betyder väldigt mycket för mig, på många olika plan. Det är inte bara ett sätt att få träningen gjord utan också för att få komma ut, varva ned, uppleva naturen och den meditativa känslan som skidor ger.

En vinter utan skidor har känts otänkbart. Men den här vintern bara en bonus om den skulle bli av. Ett av de där fint nedskrivna målen i min anteckningsbok. Ett av de varför som ger rehabövningarna en mening. När jag sedan drog på mig en handfraktur kändes målet ännu längre fram i framtiden.

Men så har jag den bästa sjukgymnasten i stan. Han som säger att jag inte ska vinna ett Vasalopp och kan prova testa skidor till helgen med gipsad hand. Bara jag tar det lite lugnt och inte åker så länge till en början. Som tror att skate fungerar och att jag får jogga lite längre. Och så sträcker jag på mig. Klappar mig på axeln över att all tid jag lagt ned på de övningar jag fått har gett resultat. Att envishet, målbilder och bra stöd från professionella människor omkring tagit mig hit. Att jag inte gett upp när farthindren i bland varit stora och svåra att forcera. När jag tappat lite motivation och inte riktigt ormat med all rehabträning men lyft mig själv någon dag senare.

Det är lång väg kvar men jag har kommit längre än jag trodde och bara det att kunna säga att helgens plan innefattar skidor är stort!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: