Jag längtar snö

 

En bild- en stor längtan


I måndagsmorse när vi lämnade stugan var det höst på riktigt. Krispigt kallt och så där fuktigt det är när det inte längre torkar upp av värme. Det är bara slutet på september men vintern gjorde sig lite påmind ändå. 
Just då längtade jag efter de där första snöflingorna. Mindes en av första upptäcktsfärder på fjället där vid stugan. När vi i oktober drack varm choklad och åt ostsmörgåsar under en gran vid samevistet. Det var lite puder på leden då. Sedan kom snön tidigt. 

Jag bläddrade genom min blogg på kvällen. Läste inläggen från vinterns alla skidturer. Om våfflor, valla och långa skidpass. Läste om stormiga rundor med pannlampa och mjuka carvingsvängar i Björnrike. Läste och minns den där lite frusna sköna känslan jag får efter ett par timmar utomhus. När brasan och kaffet värmer i stugan. 

Det är inte så svårt att förstå att jag längtar så efter vintern. Efter första snön och det första passet på snö. Efter att få skotta snö och plocka fram ullunderställ och varma vantar. Längtan efter skidåkning i fjällen runt stugan. På skoterleder och skidleder. Efter Katrinaspåret och att få heja på alla semesterfirare som gör stugområdet levande. 

Jag vet att det fortfarande är höst. Att det fortfarande finns tid för långa cykelturer i skogen. Men jag kan inte låta bli att längta snö. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: