Jag mötte solen

Det blir tidiga mornar den här helgen. Hasse börjar tidigt och vi bor 6 km från Idre fjäll.

Redan halv nio stod jag på skidstadion. Alldeles i tid för att se det rosa morgonljuset över fjället Städjan. Elbelysningen var fortfarande på och jag tänkte att det var ett tecken på att det har blivit allt ljusare.

Spårsystemet nydraget och jag fick skejta i fin manchester och möta solen. Det bet bra i kinderna i bland och det var kärvt i snön. Kroppen trött och seg och farten låg. Men jag hade inte särskilt bråttom ändå. Mötte två skidåkare. Bara två stycken och känslan av att ha ett helt spårsystem nästan för sig själv var lyxigt.

Jag bytte om och satte mig i värdshusets fik för att klippa podd och sedan luncha med Hasse. Lagom mätt och trött bytte jag till klassiska skidor och åkte den fina Burusjörundan lagom till solen började gå ned. Tog bilen upp på fjället för att få lite av det som jag inte kan vara utan. Vyer.

Nu är jag galet trött och har ingen aning om hur jag ska orka dubbla i morgon också. Men Hasse har lovat våffla och det om något gör att jag tar mig igenom en sista dag här i Idre. För jag vill inte missa att få åka ännu gång. Jag vill faktiskt helst inte åka hem.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: