• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Jag tror skidor är lika bra som att cykla just nu

Jag tror skidor är lika bra som att cykla just nu

Visst ska man träna så grenspecifikt som möjligt om man vill bli bra på något. Som i mitt fall cykling. Men jag är övertygad om att träning som genomförs på ett bra sätt och framförallt skejten gör mig bättre. Om inte annat får det mig att må bra och bli glad och det ska inte underskattas.

Så jag tror att skidor är lika bra som att cykla just nu för att jag ska få kontinutet i träningen. Det är trots allt bara februari och ändå långt till våren. Så resonerade jag i dag när det stod långa tröskelintervaller på schemat. Fyra stycken tiominutare med kort vila mellan. Jag ville inte sitta inne och inte ta mig igenom det när huvudet inte är med. Först tänkte jag ta fatbiken och cykla vinterstigarna mot Torvalla men när jag tittade ut genom kontorsfönstret vid lunch och såg hur solen tittade fram lockade skidor mer. Jag kunde ta ut min friskvårdstimme och få lite dagsljus. Dessutom utlovar väderleksrapporterna plusgrader och snöblandat regn redan i morgon. Och skejten den är bra för cykelbenen och långa intervaller handlar i mångt och mycket om uthålligheten.

Vid lunchbordet sa Sofie att hon skulle åka skidor och föreslog att vi skulle göra sällskap. Även om hon bara skulle åka ett lite längre pass kunde vi göra sällskap medan jag värmde upp och varvade ned. Självklart ville jag följa med och cyklade hem med en go känsla i kroppen. Det var så längesedan vi tränade i hop.

Vi åkte från dagsljus till elljus och jag hade grymt tryck i intervallerna. Tekniken var med mig och jag toppade hastighet i dag. Det har inte gått så fort på den puls jag hade någon gång innan. Det var en fin känsla att känna sig stark idag. En lika fin känsla att känna att suget efter att träna har kommit tillbaka. Att det trots inte alls är så svart som jag tänker i mörka stunder. Jag kanske inte pressar så många watt inne just nu, jag tar mig inte igenom pass som jag fixat innan men jag är stark och orkar mer och framförallt känns det bra. Hoppfullt.

Jag har skrivit det så många gånger, sagt det till så många andra och säger det igen till mig själv. I bland får det vara good enough helt enkelt. Den bästa träningen är den som blir av och det vore konstigt om dippar inte kom. Jag är övertygad om att de stärker en när man väl kommit ur dem och så är jag faktiskt bara en överdrivet ambitiös motionär och elitsatsar inte. Jag behöver inte vända ut och in på mig och pussla med tiden mellan jobb och familjeliv. Det är lite skönt att tänka så. Jag kommer att vara stark till sommaren. Så stark som jag behöver. Jag har ju tagit mig långt tidigare och vad säger att jag inte gör det den här säsongen också? Ingenting.

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: