• Home
 • /
 • Skidor
 • /
 • Lunchskate – ett sätt att stressa av?

Lunchskate – ett sätt att stressa av?

Ja, jag glömde näsgrunkan till glasögonen när jag bytte glas.

Fasiken det är tungt nu. Jag håller på att gå i bitar invändigt. Det är bara mitt i veckan och jag försöker se ljuset där någonstans på fredag eftermiddag. Jag tål rätt mycket stress i jobbet. Försöker att tänka att det jag inte hinner i dag gör jag i morgon och att jag och mina kollegor inte bedriver någon akutverksamhet. Att tänka är en sak, att göra en annan. Men nu börjar det stå mig upp i halsen nästan allt som har med jobbet att göra.

I dag var det en sådan där dag som jag hade velat radera bort. En dag med alldeles för mycket för att hinna klart. En dag när kalendern fylldes raskt och behovet av att rensa huvudet, få något annat att tänka var enormt. Få tystnad och ensamhet. Jag förlängde lunchrasten från en halvtimme till en timme. Valde bort kollegornas surr och struntade i att jag skulle få slänga i mig mat på 10 minuter sedan. Det var så mycket viktigare att i stället få möjlighet att snurra ett par varv i Odensala på skateskidorna. Långt bort från kontoret, bort från ljudet av de andra. 42 minuter med fokus på varje stavtag och min puls som enda sällskap. På att få skidorna att glida ut ordentligt och inget fokus på telefonsamtal, en överfull mejlkorg och beslut att fatta. I stället lite dagsljus och sol.

Kroppen var dyngtrött. Vi skejtade som skållade troll i går kväll. Men tröttheten i kroppen gjorde inget för farten som var lika fin i som i går och jag hade flyt. Kontrast till förmiddagen där det mesta inte flöt. Jag blev lite lugnare en stund. Huvudet lite klarare. Träningen har ofta den effekten på mig. Anna skriver om det i dag, hur träningen sätter i gång många må-bra-funktioner i kroppen. Jag mådde bra en stund. Orkade ta jobbiga samtal men sedan gick luften ur mig strax efter fyra. Jag släckte ned och åkte hem. Struntade i det ligger kvar tills i morgon.

Jag, skidorna och bra skejtbädd och framförallt lite folk.

De där 42 minuterna gjorde gott även om det var en högst temporär nödlösning. En qiuckfix. Jag postade en bild på instagram i söndags, om att jag helst av allt inte vill åka hem till stan. Lite skämtsamt avslutade jag med att det är kanske är dags att byta jobb. Det kanske är så. Eller så behöver jag bara få sova ordentligt och få den där duracellenkaninen att inte vara så speedad just när jag sova. Jag vet inte riktigt mer än att det är helt okej att inte alltid vara på topp och inte okej att alltid känna sig less.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

 • Camilla

  januari 20, 2016 at 20:51

  Det låter inget vidare. Jag ser kollegor i vår kommun slita, som du gör. Tufft. Jag hoppas att det lättar eller att du byter innan det är försent. Träningen är ett fantastiskt andningshål och hjälper på många sätt men inte långsiktigt. Kram till dig!
  Camilla recently posted…Personbästa på backsquats My Profile

  Svara
 • Clara Edvinsson

  januari 21, 2016 at 08:54

  Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver, men då sticker jag också iväg – långt bort från jobbet för att få en paus. Oftast är det vad som behövs just den dagen, sen får man inte glömma dem lite längre återhämtningsperioderna (typ en ledig helgdag eller två).
  Clara Edvinsson recently posted…Lycklig av snönMy Profile

  Svara
 • Katrin -Katrins äventyr

  januari 21, 2016 at 22:00

  Klokt resonerat och väldigt värt att lyssna på det kroppen försöker säga, tror det vet så himla väl vad som är bra. En förlängd lunch lät som ett smart val, fortsätt med smarta val.
  Någon timme innan jag läste ditt inlägg skrev jag just om jobb, å hur viktigt det är att det känns bra på jobbet. Kändes som det du beskriver passar så väl in i hur jag tänker kring jobb.
  Katrin -Katrins äventyr recently posted…Ett liv, ett ansvar.My Profile

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: