• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • När man får sällskap i skidspåret

När man får sällskap i skidspåret

I går kväll fick jag förmånen att åka skidor tillsammans med min jobbarkompis Henrik. Han jobbar också på vård- och omsorgsförvaltningen och deras arbetsgrupp sköter bland annat jobbets fik. De ser till att posten kommer rätt och sköter städningen av konferenslokalerna. Vi är inte bara jobbarkompisar utan delar både cykel- och skidintresse.

Vi har länge pratat om att åka skidor tillsammans. Förra veckan hade vi bestämt träff men då satte kylan stopp. I dag slog det om och vinterstaden töade bort. Det var 4 plusgrader när jag klistrade skidor hemma i köket och 2 plusgrader uppe på stadion när jag parkerade bilen.

Vi valde att snurra runt på skidskytteplan i nästan en timme. Vi var överens om att det skulle bli lite för spännande att ta oss ned för backarna. De var alldeles för isiga och spåren tunna. Dessutom hade vi prickat in barn- och ungdomsträningen. Men gjorde inget. Vi åkte varv på varv och pratade träning, Vasalopp och skidor. Gav oss på ett par stakdueller som Henrik gick segrande ur. Det blev en fin skidtur och vi kom överens om att göra om det och förhoppningsvis i lite mer vinterliknande förhållanden.

Henrik är en riktigt uthållig cyklist och skidåkare. Han tränar just nu för att klara av Halvvasan. När han går i mål på den om några veckor har han klarat av Halvklassikern. Det är riktigt bra. I helgen var han till Åsarna och tävlade i Ica-loppet. Åkte 6 km och till helgen ska han åka Haldo Hanssons minne. Ett skidlopp på 18 km. Han sa tidigare på jobbet att om han klarar helgens klarar han Halvvasan. Det tvivlar jag inte en sekund på. Nästa år står han nog med all säkerhet på start till Öppet spår.

Så ett stort heja och lycka till Henrik!

7

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: